2024. április 25., csütörtök

Adócsalásért előzetesben

Négy üzletembert tartóztattak le Nišben

A rendőrség négy üzletembert tartóztatott le tegnap Nišben. A niši, aleksinaci, belgrádi és smederevói üzletembereket azzal gyanúsítják, hogy 122,5 millió dinárral károsították meg az állami költségvetést. A letartóztatást a Niši Alapfokú Ügyészség rendelte el, így az üzletembereket 48 órás előzetesbe helyezték, áll a rendőrségi közleményben.

Adócsalás vádjával, valamint az adó-visszaigénylésre benyújtott alaptalan dokumentumok, valamint dokumentumok hamisítása miatt tartóztatták le az 50 éves V. Š.-t, a Jugo-Impeks Gazdasági Társaság felelős személyét. A letartóztatottak között van a 63 éves obrenovaci M. K. is, aki az Eko Bel smederevói társaság megbízott vezetője is, akit szintén adócsalással és dokumentumok hamisításával, jogtalan haszonszerzéssel vádolnak.

Letartóztatták a 32 éves smederevói B. M.-t is, aki a Mapet vállalatot vezeti, illetve a 42 éves aleksinaci S. K.-t, az Ofert bolt tulajdonosát is. Ők a rendőrségi közlemény szerint segítettek az adócsalásban, valamint a dokumentumok hamisításában.

Mint a közleményben kiemelik, a megalapozott gyanú szerint 2011 és 2013 között M. K., B. M., és S. K. hamis dokumentumok kiállításával segítettek V. Š.-nek, hogy 122 557 443 dinár értékben adót csaljon el.