2024. április 19., péntek
KÉZILABDA

Ma Újvidéken, holnap Szabadkán a Veszprém

Ma 18.45-től az újvidéki Vojvodina, míg pénteken 19 órától a szabadkai Spartacus vendége lesz a Veszprém a SEHA-ligában. A mai mérkőzést a Digi Sport 2, a péntekit pedig a Digi Sport 1 közvetíti, az RTV 1-en csütörtökön éjfélkor felvételről lesz látható az újvidéki mérkőzés. A találkozók kapcsán a Veszprém hivatalos honlapja Xavi Sabaté edzőt kérdezte, aki elmondta, hogy a szerda esti, Borac elleni találkozó és az utazás miatt sem lesz könnyű dolga csapatának Újvidéken.

„Jó csapatuk van, amely otthon még erősebb. Ismét a rendelkezésükre áll Ćurković, aki kimondottan jó játékos, és nagyon fontos a védekezésük szempontjából. Jól kell teljesítenünk, ha nyerni akarunk ellenük. A Spartacus elleni találkozó zsinórban a harmadik lesz, amely mindenképpen megnehezíti a feladatunkat. A játékosaink fáradtak lesznek, így megfelelően kell majd kezelnünk a játékperceiket, hogy mindenki annyira friss legyen, amennyire csak lehetséges.”

Lékai Máté, a Veszprém irányítója a nyilatkozatában kifejtette: „Kicsit furcsa lesz, hogy a sok Bajnokok Ligája-mérkőzés között újra SEHA-meccseket játszunk. Talán a serdülőben játszottam legutóbb így, hogy három nap, három mérkőzés. De az utazás szempontjából mindenképpen ez volt a legjobb megoldás, valamint annak érdekében, hogy a BL-mérkőzésekre minél jobban fel tudjunk készülni. Nyilván mindhárom találkozón győzni szeretnénk. Fiatal játékosok is utaznak velünk, akik lehetőséget fognak kapni, és nyilván bizonyítani szeretnének. Azt gondolom, hogy nem szabad, hogy probléma legyen ez a három mérkőzés, melyet aztán a válogatottszünet követ majd. A Vojvodina ellen már játszottunk egy mérkőzést. BL-ben induló csapatról van szó, így semmiképp sem szabad őket lebecsülni. Remélem, hogy Újvidéken is jó hangulat lesz, talán több magyar szurkolóval is a lelátón. Szerintem ez lesz a legnehezebb mérkőzés a három közül. A Spartacusról még nem tudok sok mindent, hiszen idén először indultak a SEHA-ban, de oda kell figyelni ellenük is.”