2024. április 19., péntek
SZABADKA

Szabadkán veszített a C. zvezda

Kellemes meglepetést szereztek szurkolóiknak a Spartacus kosárlabdázónői, miután hazai pályán 78:65-re legyőzték a belgrádi Crvena zvezda csapatát. A győzelmet főleg az első negyedben nyújtott fantasztikus játéknak köszönhetik a szabadkai lányok, hiszen 35:8 arányban nyerték meg ezt a negyedet. A címvédő Radivoj Korać veretlenül vezeti a mezőnyt, öt csapat pedig, köztük a Spartacus is, két győzelemmel és egy vereséggel követi a belgrádiakat.

A nyitófordulóban elszenvedett vereség után javítottak a Spartacus röplabdázói, miután hazai pályán 3:0-ra verték a Metalac Takovo csapatát. Négy csapat, a Jedinstvo, a Mladi radnik, a Kosovska Mitrovica és a Železničar veretlen, a Spartacus 1:1-es mérleggel a hatodik.

A Spartacus Ökölvívóklub fennállásának 70. évfordulója alkalmából a vukovári Borovo csapatát látta vendégül. A közönség 10 mérkőzést látott, amelyek végén 5:5-ös döntetlen született. A részeredmények a következők, fiatalok, 64 kg: Grmuša–Stojanović 1:0 (technikai fölény az 1. menetben). Ifik, 70 kg: Arifović–Brekalo 1:2. Felnőttek, 52 kg: V. Gligorić–Tarik 1:2. 56 kg: A. Gligorić–Poturović 1:2. 64 kg: Szabó–Stipčević 1:0 (megszakítás az 1. menetben). 69 kg: Babayan–Jugović 3:0. 75 kg: Memetović–Vuksan 3:0. 81 kg: Uverić–Rebolj 0:3. 91 kg: Wolfrath–Pratljačić 0:3. +91 kg: Babić–Andrašić 1:0 (feladás a 2. menetben). A legjobb külföldi ökölvívónak Filip Poturović bizonyult, a legjobb hazai versenyzőnek pedig Szabó Flóriánt választották. A viadal legjobb ökölvívója Denis Memetović lett, és elismerést kapott Tamasi Ferenc egykori ökölvívó, edző és sportmunkás is, aki rengeteget tett a klubért az elmúlt hét évtizedben. Januárban útjára indul a BoxingOne liga következő idénye, amelyben a Spartacus is indul.