2024. március 28., csütörtök

Nem vonatozhatunk többé Szegedről Szabadkára?

Megszűnik a vasúti közlekedés Szeged és Szabadka között?, adtuk hírül hétvégi számunkban megjelent írásunkban – igaz, kérdőjellel. Nos, azóta a MÁV Kommunikációs Igazgatósága is megerősítette információinkat. „A Szeged−Röszke−Szabadka vasútvonalon a Szerbiai Vasutak vállalat már 2015. június 29-én leállította járatait a Horgos−Szabadka és a Horgos−Magyarkanizsa vonalon. Röszke és Horgos között fizikai határzár épült ki, ezért szünetel a forgalom a határon keresztül.

(Ótos András felvétele)

(Ótos András felvétele)

A Szeged−Röszke szakaszon is alacsony a vonatok kihasználtsága, ezért a vasúttársaság a közlekedésszervező intézettel közösen vizsgálja, milyen átmeneti intézkedést hozzon, hogy a közforgalmú vasúti személyszállítás teljesítményét a valós utazási igényekhez közelítse. A menetrendi változásokat a MÁV-csoport honlapján lehet figyelemmel kísérni. Az utasok Szeged–Szabadka között napi három pár, a Szeged–Röszke viszonylatban pedig napi 23 pár autóbuszjáratot tudnak jelenleg is igénybe venni” – olvasható az Igazgatóság közleményében.

 A MÁV Kommunikációs Igazgatósága tegnap délután a következő információval egészítette ki legutóbbi tájékoztatását: november 10-étől a Szeged–Röszke szakaszon is – további intézkedésig – szünetel a vonatközlekedés.