2024. április 25., csütörtök

Nem fogadta el a kenőpénzt

A vranjei rendőrt becsületessége miatt kitüntetik

Miroslav Nikolićot, a vranjei 28 éves rendőrt kitüntetik, mert nem fogadta az embercsempészek által felkínált 300 eurós kenőpénzt, hogy szemet hunyjon egy, a menekültekkel megtelt busz felett, írja közleményében a vranjei rendőrség.

A közlemény szerint október 22-én Nikolić egyik kollégájával, Srđan Milenkovićtyal a közúti forgalmat ellenőrizte Vranje és Vladičin Han között, amikor odalépett hozzá egy ismeretlen férfi, majd pénzt (300 eurót) kínált fel neki, hogy egy éppen érkező, migránsokkal teli buszt ellenőrzés nélkül továbbengedjen. Nikolić elmondásai szerint egy percet sem gondolkodott azon, hogy mit tegyen, és az esetet jelentette a Vladičin Han-i rendőrállomás ügyeletes szolgálatának.

Hamarosan megérkezett a bejelentett busz, Milenković leállított a járművet, majd leellenőrizte, és kiderült, hogy a buszban olyan bevándorlók ülnek, akik nem rendelkeznek semmilyen személyes dokumentummal, és nem is jelentkeztek be az illetékes szolgálatoknál, hogy menedékjogot kérjenek Szerbia területén.

A rendőrség letartóztatta azokat a személyeket, akik a menekültek elszállítását és a határon való átcsempészését megszervezték – emelték ki a vranjei rendőrség közleményében.

Nikolićot rendőri szolgálata alatt több alkalommal is kitüntették munkája iránti elkötelezettsége miatt, mivel az obrenovaci árvíz során is számos embernek mentette meg az életét.