2024. március 28., csütörtök

Új szabályok vonatkoznak a vezetői tanfolyamra

Mostantól számítógépnek kell meghatároznia az elméleti vizsga kérdéseit, kameráknak kell rögzíteniük a vizsgázást

Életbe léptek a gépjárművezetői tanfolyamra vonatkozó szabályzat új előírásai, melyektől a Közlekedésbiztonsági Ügynökségben azt várják, hogy csökkentik a vizsgázás során a visszaélések, csalások számát. Az autósiskolákban azonban elégedetlenek az új előírások miatt, mert az többletköltséget jelent számukra, ezért tiltakozásokat helyeztek kilátásba, amíg az állam „meg nem gondolja magát”. Vannak olyan nézetek, melyek szerint az autósiskolák többsége lakatot fog tenni az ajtajára az újítások miatt, hiszen a vizsgateremben az új elvárásoknak megfelelően legalább öt számítógépnek és két kamerának kell működnie.

A visszaélések megakadályozása végett ettől a pillanattól kezdve a számítógép fogja meghatározni a három kérdésből álló vizsgakombinációt, így kizárjuk annak lehetőségét, hogy előzetes megbeszélések szerint a jelöltek egy kombinációra készülve érkezzenek a vizsgára. A kamerák pedig biztosítékként szolgálnak arra, hogy a vizsgázó valóban ott volt a helyszínen, s úgymond nem „helyettesítette” senki – nyilatkozta az új előírások megalapozottságát indokolva a 24 órának Damir Okanović, a Közlekedésbiztonsági Ügynökség igazgatója.

Aggasztónak nevezte azt a tényt, hogy a tanulók többsége az elméleti képzésre továbbra is szükséges rosszként tekint, a vizsgára pedig annak lehetőségeként, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban jogosítványhoz jusson, ahelyett hogy a közlekedés biztonságára, a tudás elsajátítására fektetné a hangsúlyt.

 ENNYI PÉNZBŐL AUTÓT IS VEHETNEK

Okanović elmondása szerint éppen az új vezetők okozzák a legtöbb közlekedési balesetet az utakon, mégpedig a hajtás megkezdésétől számított első éven belül. Kifejtette, hogy emiatt szükség volt a kérdések megváltoztatására is a komputeres rendszer bevezetése előtt, hiszen továbbra is kevés a valós élethelyzeteket megjelenítő kérdés, mint amilyen például: milyen sérüléseket szenved egy gyalogos, ha egy gépjármű ötven kilométeres óránkénti sebességgel gázolja el, mekkora az ötven kilométeres óránkénti sebességgel haladó autó féktávolsága, hogyan viselkedik egy vezető két ezrelékes alkoholszinttel a vérében. Pontosan az ilyen valós helyzetek miatt van szükség a módosításokra – értékelték az ügynökségnél.

Az autósiskolák panaszkodnak a felszerelés okozta költségek miatt, hiszen mintegy 3500 euróba kerül az új vizsgafeltételek teljesítése, ennyi pénzért pedig, mint mondják, már autót is vehetnének. Nem világos a számukra, hogyan kell eljárni azokkal a jelöltekkel szemben, akik nem tudják használni a számítógépet, vajon számítógépes képzésen is át kell-e esniük. Kérdezik: miért kéri a rendőrség, hogy az indulók aláírják, beleegyeznek a vizsga kép- és hanganyagának megőrzésébe, s mit kell tenni abban az esetben, ha az illető nem hajlandó aláírni ezt a jóváhagyást, tilos-e számára a vizsgázás, még ha minden egyéb feltételnek eleget is tett. Az autósiskolák tüntetéseket helyeztek kilátásba az új előírások miatt.

Az újítások eredetileg azt is előirányozták, hogy egy egységesített poligont vezessenek be a gyakorlati vizsgáztatás céljaira, továbbá egy hangjelző rendszert, mely sípolással jelezné, ha a vizsga során a kiképző előbb lépett rá a fékre a tanulónál. Ennek az utóbbi két rendelkezésnek a teljesítését azonban egyelőre elhalasztották.

 HANGJELZÉS KELL, A KAMERA VISZONT NEM FONTOS

Lapunknak adott nyilatkozatában Fehér Szabolcs közlekedési mérnök elmondta, hogy a többletkiadással mindenképp számolniuk kell majd az autósiskoláknak, s hogy egyeseknek megnehezíti majd a munkáját. Mint arról beszámolt, a már említettek mellett az elektronikus naplóvezetés is kötelezővé válik, bár egyelőre még nehézségekbe ütközik magának az órának a felvételezése. Egy központi adatbázist teremtenek, ahonnan bármikor ellenőrizhető lesz, ki van ott a kurzuson.

A vizsgának a kamerával való követését én nem tartom olyan lényegesnek, hiszen mindenképp jelen van a közlekedési rendőr is az autósiskola vizsgáztatója mellett. Úgy hiszem, ők is megfelelően le tudják bonyolítani a vizsgát, az eljárásokkal összhangban – állapította meg.

Az egységesített poligonnak és a riasztó hangjelzésnek a bevezetését Fehér jó ötletnek minősítette.

Egyet értek azzal, hogy a diákok egyforma poligonon kell, hogy elsajátítsák a vezetést, s a hangjelzés bevezetését is támogatni tudom. Előfordult, hogy az oktató segített a vizsgázónak olyankor, amikor nem lépett időben a fékre. Az a fontos, hogy olyan vezetők kerüljenek ki a közlekedésbe, akik jól tudnak vezetni, nagy hangsúlyt kell fektetni a biztonságra – szögezte le Fehér Szabolcs.