2024. április 25., csütörtök

Jutalom a legjobbaknak

Kishegyes legeredményesebb fiatal sportolói szerény ajándékot kaptak a helyi közösségtől

Péntek délután a kishegyesi helyi közösség tanácsa nevében Szűgyi István tanácselnök, Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere és Kovács Károly, a polgármester ifjúsági ügyekkel megbízott segédje fogadták a falu legeredményesebb fiatal sportolóit. A tehetséges fiatalokat megvendégelték, a három legkiválóbbat, akik országos bajnoki címet szereztek a maguk sportágában, szerény ajándékkal jutalmazták meg.

Kishegyes fiatal sporttehetségei (Lakatos János felvétele)

Kishegyes fiatal sporttehetségei (Lakatos János felvétele)

Szűgyi István a fogadást követően elmondta lapunknak, hogy a helyi közösség tanácsa figyelemmel kíséri a település legeredményesebb sportolóit.

– A helyi közösség tanácsa figyeli a fiatal sportolóinkat, tehetségeinket. Hála istennek, három országos bajnoka is van Kishegyesnek. Gvozdenović Katarina a Dombos Asztaliteniszklub tagja, országos bajnok a 10 éves korig terjedő kategóriában, és nemzetközi sikerei is vannak. Második kis bajnokunk Világos Adrianna, aki vortex labda dobásában lett első országos szinten. Az ő eredménye azért is kimagasló, mert két évvel volt fiatalabb, mint a kategóriájának a korhatára. A harmadik fiatal tehetségünk Dejan Maksimović, aki atlétikával foglalkozik, és magasugrásban lett országos bajnok a korosztályában. A helyi közösség tanácsa Katarinát és Dejant egy-egy minőségi edzőcipővel lepte meg, Adriannát pedig egy edzőgerellyel – mondta el a tanácselnök, aki szerint a sportszerek jó helyre kerültek, és reméli, hogy további eredményekhez segítik a fiatalokat.

Tehetséges, fiatal sportolóink megérdemlik a külön figyelmet, vélekedett Mohácsi Zoltán. Az alpolgármester elmondta, hogy előzetesen egyeztettek a megjutalmazott sportolók edzőivel, szüleivel, hogy mire lenne szükségük, és ennek tükrében vásároltak nekik sportoláshoz szükséges eszközöket, a helyi járulékból.