2024. április 19., péntek
PÉTERRÉVE

A gyerekek végre kabátban járhatnak iskolába

Újháziék a faanyag mellett már csak egy porszívóra vágynak (Fotó: Fehér Rózsa)

Újháziék a faanyag mellett már csak egy porszívóra vágynak (Fotó: Fehér Rózsa)

Október 9-én szinte teljesen leégett a péterrévei Újházi család József Attila utcai házának a tetőszerkezete. A padláson tartott ruházat, a gyerekjátékok, a télire bekészített krumpli és hagyma is a tűz martaléka lett. A szülők öt gyermeket nevelnek egy fizetésből, ezért önerőből nem tudnak új tetőt építeni a fejük fölé, de a gyerekek elégett kabátjait sem tudták segítség nélkül pótolni.

Miután a sajtó hírt adott az esetről, több vajdasági településről érkezett ruhaadomány a családnak, így a gyerekeknek végre lett kabátjuk is. Tegnap a Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei szervezete női fórumának néhány tagja járt Péterrévén, hogy átadják az általuk összegyűjtött adományokat. Kinka Erzsébet alpolgármester elmondta: a ruhaneműk mellett élelmiszert is hoztak Újháziéknak, és azon vannak, hogy a tetőszerkezet faanyagát a szociális központ révén biztosítsák a családnak.

A tűzeset óta lehullott kiadós csapadék miatt egyébként tovább romlott a ház állapota, a mennyezet ugyanis beázott, az egyik szobában pedig egy kis részen le is szakadt. Az ács becslése szerint ezer euróba kerülne az új tetőhöz szükséges faanyag. Újháziéknak erre sajnos nincsen pénzük.