2024. április 19., péntek

Több mint negyven halott egy franciaországi buszbalesetben

Több mint negyven halottja van egy autóbusz-balesetnek Franciaországban. A busz teherautóval ütközött Bordeaux közelében, Puisseguin városa mellett pénteken - közölte a francia rendőrség. A buszon főként idős emberek utaztak, de  egyelőre nem tudni, hogy hányan, és azt sem, hogy milyen nemzetiségűek.
A két jármű egy mellékúton rohant egymásba. A rendőrség közlése szerint a jármű azonnal kigyulladt, ezért rendkívül sok az áldozat.

A Sud-Ouest francia regionális lap szerint a sofőrrel együtt 50-en utaztak a buszon.

A baleset az egyik legveszélyesebb francia úton történt. Puisseguin alpolgármestere azt mondta, hogy a kamion kisodródott egy kanyarban, nekiütközött a busznak, ami kigyulladt.

Néhány embernek sikerült kimenekülnie az égő buszból. A prefektúra szerint csak néhány ember élte túl sértetlenül a balesetet, köztük a busz sofőrje, aki sokkos állapotba került. Pierre-Henry Brandet, a belügyminisztérium szóvivője az I-télé francia hírtelevízióban elmondta, hogy négy ember "nagyon súlyosan megsérült", ketten égési sérüléseket, ketten pedig koponyasérüléseket szenvedtek. A szóvivő szerint az áldozatok száma még nőhet.

A balesetben meghalt a kamion vezetője is. A Le Parisien szerint a kamion fát szállított.

A tűz eloltásához hatvan tűzoltót küldtek a helyszínre.

A helyszínre indult Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter és a közlekedési miniszter is. François Hollande elnök szörnyű tragédiának nevezte a történteket.

Ez a legsúlyosabb közúti baleset Franciaországban 1982 óta, amikor 53 ember, köztük 44 gyerek halt meg egy autóbusz balesetében Crépy-en-Valois-ban.