2024. április 25., csütörtök

Tisztújítás a VMSZ nagybecskereki körzeti szervezetében

Sztojkó József matematikatanárt – a nagybecskereki Városi Tanács tagját – választották meg a Vajdasági Magyar Szövetség nagybecskereki körzeti szervezetének elnöki posztjára. A két alelnök Pozsár Halász Éva erzsébetlaki tanítónő és Puskás János fizikatanár lett.

Az új vezetőség – Puskás János, Sztojkó József és Pozsár Halász Éva (Fotó: Kecskés István)

Az új vezetőség – Puskás János, Sztojkó József és Pozsár Halász Éva (Fotó: Kecskés István)

A tegnapi sajtótájékoztatón közölték, hogy megválasztották a VMSZ nagybecskereki körzeti szervezet 17 tagú elnökségét és a helyi szervezetek új elnökeit. Erzsébetlakon Pozsár Halász Éva, Lukácsfalván Bakos Ervin, Szentmihályon Kovács Diana, Nagybecskereken Puskás János, Muzslyán pedig Sztojkó József fogja betölteni ezt a tisztséget.
Sztojkó József elmondta, hogy csak folyamatosan dolgozva, csapatmunkával lehet a helyi szervezeteket közelebb hozni a választópolgárokhoz. Folytatni fogják a munkát, hogy minél előbb csatlakoztassák a szentmihályi tűzoltóotthon épületét és a temetőkápolnát a vízvezeték-hálózatra, hogy tataroztassák a lukácsfalvi helyi közösség épületét és rendezzék a helybeli temetőt. Erzsébetlakon a szennyvíz-levezető hálózat tervdokumentációjának az elkészítését szorgalmazzák, Muzslyán pedig azon dolgoznak majd, hogy végre kiépüljön a kerékpárút. Nagybecskereken a többnyelvű táblák kihelyezését tűzték célul.
Pozsár Halász Éva fontosnak tartja a tagság létszámának a növelését. Szerinte azon is munkálkodni kell, hogy növeljék a polgároknak a politikusok iránti bizalmát. Minél jobb eredményt kell elérni a választásokon, hogy olyan pozícióba kerülhessenek, hogy hatni tudjanak sorsukra.
A VMSZ nagybecskereki szervezete az első között kötött koalíciós szerződést a Szerb Haladó Párttal. Puskás János eddigi elnök elégedett az elértekkel. Mint mondja, az önkormányzat részéről megvolt a nyitottság a magyarságot érintő dolgok megoldásában és – amennyire azt a költségvetés megengedte – hozzájárult a problémák megoldásához.