2024. március 29., péntek

Kihallgatták Pajtićot

A rendőrség tegnap hallgatta ki polgári minőségében Bojan Pajtićot, a Demokrata Párt elnökét, tartományi kormányfőt azon állítások kapcsán, hogy Nikola Petrović, a Szerbiai Villanyhálózat (EMS) igazgatója kétmillió eurót követelt azért, hogy az amerikai Continental Wind Partners szélerőműparkját a szerbiai villanyhálózatra kapcsolják.

Mint azt Pajtić később újságírói kérdésre válaszolva elmondta, az összes, birtokában álló bizonyítékot a rendőrség rendelkezésére bocsátotta. Pajtić szerint nem fér hozzá kétség, hogy az amerikai vállalatot megzsarolták. A rendőrség a poligráfos hazugságvizsgálatot is felajánlotta Pajtićnak, ő azonban nemet mondott erre.

A rendőrség múlt héten Petrovićot hallgatta ki. Az EMS igazgatója később önként vetette magát alá a poligráfos hazugságvizsgálatnak. A hatóságok Lidija Udovičkit, Kori Udovički államigazgatási miniszter húgát is beidézték kihallgatásra, az asszony azonban Spanyolországban tartózkodik. Lidija Udovički szerbiai jogi képviselője felajánlotta, hogy a szerbiai hatóságok kérdései alapján Udovičkit hallgassa ki a spanyol rendőrség. Az állítólagos zsarolás Pajtić és Lidija Udovički egyik tavalyi telefonbeszélgetésének volt a témája.