2024. március 29., péntek

Újraindul a Belgrád–Varsó repülőjárat

Január elejétől közvetlen járat lesz a szerb és a lengyel főváros között

A LOT Lengyel Légitársaság bejelentette, hogy 2016. január 2-tól felújítja a Belgrádba induló járatait. A hat hónapos szünet július 1-jén kezdődött, amikor életbe léptették az Európai Unió monopóliumellenes döntését. Január 2-ától március 29-éig Belgrád és Varsó között hetente négy járatot indítanak.
Hétfőnként és péntekenként délután 2 órakor, keddenként és szombatonként pedig délután fél 5-kor szállnak fel a gépek Belgrádból. Az Air Serbia és a LOT közötti megállapodás keretében az említett járatokon kívül hetente háromszor a szerbiai légítársaság is indít repülőket ugyenezen a vonalon. A két nemzeti légitársaság megegyezése lehetővé teszi, hogy a Belgrádból induló utasok Varsó érintésével egy nap alatt elérjenek Rigába, Tallinnba, Szentpétervárra, Madridba, Odesszába és Minszkbe.
Március 29-e után a LOT mindennap indít járatokat a szerbiai és a lengyel főváros között. Ez lehetővé teszi az utasoknak a nagyszerű összeköttetést Torontóval, New Yorkkal, Chicagóval és számos európai nagyvárossal. A lengyel légitársaság gépei már repülnek Pekingbe, január 13-tól Tokióba, és a jövő év folyamán Bangkokba, valamint Szöulba is indul járat.
A LOT a világon az egyetlen légitársaság, amely az összes interkontinentális járatait Boeing 787 Dreamlinerrel bonyolítja le, amelyet a legkorszerűbb utasszállító repülőgépként tartanak számon.