2024. április 19., péntek

Községnapi programok

A rendezvénysorozat a hétvégén kezdődik, és a jövő hét közepéig minden napra tartogat programokat. A községnap keretében ma, szombaton 18 órakor ünnepli fennállásának 20. évfordulóját az Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület a Művészetek Házában, vasárnap 17 órától ugyanitt a Kárpát-medencei magyarok zenéje 2015 elnevezésű koncert keretében lép színpadra Agócs Gergely, Agócs Julianna, a Sebő-együttes, valamint Bakos Árpád és az Ethnokor.

Hétfőn 12 órakor Oromhegyesen a Csákó-halmon a hagyományokhoz híven újabb emléktáblát helyeznek el, 18 órakor Magyarkanizsán a városháza előcsarnokában Pósa Károlynak, a Dobó Tihamér Képtár igazgatójának a grafikáit állítják ki. A Pro Urbe elismeréseket kedden 12.30-kor a városháza nagytermében adják át. Az ünnepséget követően 16.30-kor koszorúzást tartanak a város eredeténél, a Halász téren. 17 órakor a Dobó Tihamér Képtárban impozáns kiállítás nyílik Sagmeister-Péity Laura képzőművész munkáiból. 17.30-kor a budapesti Vidám Színpad előadása kezdődik a Művészetek Háza nagyszínpadán, Szerelmes nagykövet címmel. Az előadásra minden jegy elkelt, de a többi községnapi eseményre a belépés díjtalan.

A községnapi rendezvények keretében tartják meg a Papp György-emlékkonferenciát is 21-én, szerdán a József Attila Könyvtárban 10 órától.