2024. március 29., péntek

Változások a kisebbségi médiumokban

Felkészült a sajtó a modern kori kihívásokra? – Ezzel a kérdéssel foglalkozik az idén a kisebbségi médiumok IV. regionális konferenciája

A kisebbségi és helyi médiumokkal foglalkozó IV. regionális konferenciát november 5-én tartják meg Belgrádban, a Médiaasszociációban A médiabrandek fejlődése – Felkészültünk a változásokra? címmel a Magyar Szó, a Media Change, a Médiaasszociáció, a Heror Media Pont, a Giacomelli Media és a Kisebbségi és Helyi Médiumok Fejlesztési Központjának szervezésében. A tanácskozást a tartományi művelődési és tájékoztatási titkárság, az Európai Unió szerbiai küldöttségének irodája és az EU Info központ támogatja. Ahogyan arra maga a témamegjelölés is utal, az idén arra fektetik a hangsúlyt, mekkora sikerrel fejlesztik saját nevüket, védjegyüket a kisebbségi sajtóorgánumok Szerbiában, milyen mértékben hajlandók a médiumok vezetőségei kísérletezni újdonságokkal ennek a fejlődésnek az érdekében. Megpróbálnak rávilágítani arra is, hogy a marketingpiac milyen mértékben vesz részt a brand fejlődésében, s hogy a lokális és kisebbségi sajtótermékek együttműködése, horizontális és vertikális összeköttetése újdonságot jelent-e, illetve ez számít-e az egyedüli lehetséges útnak. Elismert külföldi és hazai előadók próbálnak a többi között választ adni arra a kérdésre is, hogy a médiumokat érintő változások magukba foglalják-e a politikum társadalmi befolyásának felülírását is. A konferencia célja új kommunikációs stratégiák elsajátítása a jelenkor olvasói igényeinek kielégítése érdekében.

A konferencia részvételi díja 10 000 dinár, jelentkezni még mindig lehet a http://www.conference.magyarszo.com/prijavni-list.html honlapon.