2024. március 29., péntek

Idea a Beograd Áruházban

Jövőre az épület emeletét is bérbe vehetik

Az év végéig az Idea nyithat bevásárlóközpontot a valamikori Beograd Áruház Korzón lévő épületének földszintjén, tudta meg nem hivatalos forrásból a gradsubotica.co.rs portál. Lapunk egy korábbi, szintén nemhivatalos forrása szerint a JYSK lakberendezési áruház tervezett üzletet nyitni az épületben.

Egy hete folyik az épület földszintjén a munka (Fotó: Molnár Edvárd)

Egy hete folyik az épület földszintjén a munka (Fotó: Molnár Edvárd)

A szabadkai épület több mint tízezer négyzetméter, s az értesülések szerint a jövő év folyamán az emeleti rész is megfelelő tartalmat kap. A jelenlegi felújítási munkálatokat már több mint egy hete a DG Company végzi.

Lapunk többszöri próbálkozás ellenére sem tudta elérni az áruház jelenlegi tulajdonosát. Az épület a magánosításának megkezdése óta, vagyis 8 év óta üresen áll. A magánosításkor a Verano Motors 360 millió euróért vásárolta meg a Beograd Áruházakat, s akkor azt ígérte, hamarosan régi fényében tündökölnek majd ezek az épületek. A Beograd Áruházak, amely éveken át csődeljárás alatt állt, története azonban a valamikori tízezer alkalmazott szemszögéből nem ilyen egyszerű, ők a mai napig azt állítják ugyanis, hogy az áruházakat nem a törvényeket betartva értékesítették, a munkások pedig a mai napig nem kapták meg a nekik járó elmaradt béreket és végkielégítéseket.