2024. március 29., péntek

A Fidesz szerint Soros „pénzeli” az illegális bevándorlást

Soros György üzletember – különböző nemzetközi és magyar szervezetek támogatásával – pénzzel támogatja a korlátlan illegális bevándorlást – mondta Hollik István, a Fidesz–KDNP képviselője tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Szavai szerint a baloldal annak ellenére maradt bevándorláspárti, hogy a nemzeti konzultáció egyértelműen bebizonyította, a magyar emberek szerint meg kell védeni az országot.

Soros a hozzá köthető szervezetek segítségével mindent megtesz azért, hogy az illegális bevándorlók korlátlan számban érkezzenek Magyarországra – mondta a fideszes politikus, aki az érintett civilekre példaként a Magyar Helsinki Bizottságot, a Menedék Migránsokat Segítő Egyesületet, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Migration Aid nevű szervezeteket említette.

Hollik szerint a szintén a Soros Györgyhöz kapcsolható Welcome to Europe szervezet adta ki azt a migránsokat segítő zsebkönyvet, amely arra buzdította a bevándorlókat, hogy ne működjenek együtt a magyar hatóságokkal, ne adjanak ujjlenyomatot Magyarországon. A Fidesz képviselője elfogadhatatlannak nevezte, hogy Soros arra buzdította Európát, hogy minden egyes bevándorlónak fizessen évente 4,5 millió forintot, az ehhez szükséges forrást pedig hitelfelvételből fedezze. Ezek alapján nem lehet csodálkozni azon, hogy Soros támadta Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz bevándorláspolitikáját – jegyezte meg Hollik.