2024. április 19., péntek

Ovis-sulis gyermekhétzáró

Az óvoda, az iskola és a nagycsaládosok egyesülete közös zárórendezvénye
Az ovisok fogadják az alsós diákokat (Lakatos János felvétele)

Az ovisok fogadják az alsós diákokat (Lakatos János felvétele)

Ez a hét gyermekhét volt, amelyet gazdag program kísért végig Kishegyesen mind a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézményben, mind az Ady Endre Kísérleti Általános Iskolában. A két intézmény közös programmal zárta a gyermekhetet, amiben a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete (KINCSE) is közreműködött. Kerepes Árpád, a KINCSE elnöke arról számolt be a médiának, hogy már tavaly is szerveztek programot a gyermekhétre, akkor a cserkészekkel közösen tartottak palacsintasütő napot. Az idén egy nagyobb volumenű megmozdulás mellett döntöttek.

– Az idei évben a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával, valamint az iskola és óvoda segítségével egy-egy napot szerveztünk a diákok és az ovisok számára. Ennek keretében különböző játékokat és programokat készítettünk elő a gyerekeknek. A támogatás egy részéből olyan kellékeket vásároltunk, amelyek megmaradnak a gyerekek számára – mondta el Kerepes, majd arról is szólt, hogy az eszközök vásárlásakor hosszú távon gondolkodtak, szeretnék ugyanis jövőre is megszervezni a közös gyermekheti programot.

A programban részt vevő két óvónő, Janó Mária és Kalmár Edit arról számoltak be, hogy az iskola alsósai két turnusban látogattak el a központi óvodába, s egy csoport pedig a gazdászati óvodába ment. Azt is megtudtuk tőlük, hogy kelléként labdákat, ugrálóköteleket, esernyőket, karikákat vásároltak, de a foglalkozások során az óvoda eszközeit is használták. A gyerekekkel főként az élménypedagógiából kölcsönzött játékokat játszottak, amelyek úgy lettek kitalálva, hogy nagy számú gyermek vehessen bennük részt. Emellett voltak ügyességi játékok labdával és mozgáskoordinációt segítő játékok is, számoltak be az óvónők.

S amint azt mi magunk is megtapasztaltuk, a közös játékokat minden gyermek élvezte. Bizonyára sajnálják, hogy véget ért ez az izgalmas hét.