2024. március 29., péntek

Szemetes kannákat osztanak Temerinben

Huzamosabb ideje szünetelt a zöld színű szemetes kannák kiosztása. A közművállalat a napokban 1200 új kannát szerzett be, amelyeknek a kiosztása helyi közösségek szerint történik. Azok kaphatnak szeméttárolót, akik rendszeresen fizetik a közműdíjat. A szemetes kanna átvételekor ezt a számlával kell bizonyítani. A kiosztás megkezdéséről értesítik a polgárokat. Még mintegy 3000 szemetesre van szükség ahhoz, hogy mindenkinek legyen.

Mivel közeleg a fűtési idény, a közművállalat felhívja a családi házak lakóinak figyelmét arra, hogy a hamut az idén is elszállítja, ha ugyanúgy, mint tavaly, megfelelő módon csomagolva (nejlon-, vagy papírzsákba) a szemétszállítás napján kiteszik az utcára. Vigyázni kell, hogy parázs ne legyen a hamuban. A hamut tartalmazó csomagolást nem szabad a kannákba tenni. Ha ez mégis megtörténik, a szemétszállítók nem viszik el. Ugyancsak nem szabad vizet önteni a hamura, mert nehéz lesz tőle a zsák.

Értesítik azokat a fogyasztókat, akik földgázzal fűtenek, hogy a tél beállta előtt kötelesek elvégezni a kémények időszakos ellenőrzését. A kémények ellenőrzését egyedül a kommunális közvállalat kéményseprő szolgálata végzi, ezért kérik a gázfogyasztókat, ha szeretnék elvégezni a szakvéleményezést, jelentkezzenek személyesen a közművállalat kereskedelmi osztályán, vagy a 843-666-os telefonszámon (20-as, 27-es, 29-es és 30-as mellék). Az ellenőrzés és a szakvéleményezés megfizettetése a munka elvégzése után számlán keresztül történik. Magánszemélyeknek egy kémény tisztítása 500 dinárba, míg jogi személyeknek 3.600 dinárba kerül.

A közművállalat értesíti a polgárokat, hogy október 12-e és 16-a között végzik az őszi lomtalanítást, ugyanazon a napon, mint az utcára kihelyezett háztartási szemét elszállítását. Használt, illetve működésképtelen háztartási gépeket, régi bútordarabokat, autógumikat és hasonlókat lehet kihelyezni az utcára. Nem gyűjtik és nem szállítják el a növényi és állati eredetű hulladékot, valamint az építés és bontás során keletkezett hulladékot.

A pillepalackokat továbbra is összenyomva rakjuk a kapott zsákokba. A megtelt zsákokat a hónap utolsó hetén, a szemétszállítás napján kell az utcára kitenni. Új zsákot a vízórák leolvasását végző személyektől igényelhetnek azok, akik befizették az előző havi közműszámlájukat. Korábban megtörtént, hogy a pillepalackos zsákokat arra jogosulatlan személyek, még a közművállalat dolgozói előtt összeszedték és eladták. Ez újabban egyre ritkábban fordul elő.