2024. április 20., szombat
KIRÁLYHALOM

Megoldódott az éjszakai busz problémája

A Hajdújáráson, Királyhalmon, Horgoson élő, Szabadkán dolgozó polgárok számára, amennyiben délutáni váltásban, tehát este tíz óráig dolgoznak, az utolsó buszjárat, amellyel haza tudnak jutni, 22.30 órakor indul a szabadkai autóbusz-állomásról.

Sokan dolgoznak a kisbajmoki Vámszabad Övezetben működő vállalatok valamelyikében, ami azt jelenti, hogy nekik a munka befejezését követően először a 22.15-kor induló városi 6-os számú busszal be kell jutniuk a városközpontba, és az új városháza előtti buszmegállóban tudnak felszállni a Szabadka–Horgos-vonalon közlekedő utolsó éjjeli járatra.

A két buszjárat azonban eddig nem volt összehangolva, ezért az elmúlt időszakban többen is panaszkodtak arra, hogy a 6-os busz késett néhány percet, ezért lemaradtak a 22.30-kor induló távolsági járatról.

A polgárok panaszaira reagálva Katona Róbert, a királyhalmi helyi közösség elnöke kérelemmel fordult a Subotica Trans utasforgalmi vállalathoz, hogy valamiképpen oldja meg ezt a problémát.

A vállalattól megérkezett az értesítés, amelyből kiderül, hogy a Szabadka–Horgos-vonalon közlekedő 22.30-as autóbusz sofőrjeinek az úti meghagyásában ezentúl benne lesz, hogy az új városházánál kötelezően meg kell várniuk a Kisbajmokból érkező buszt.

Ezzel a megoldással számos Királyhalmon és a környező településeken élő embernek nyújtanak segítséget, akik így nem rekednek éjszaka a városban, és nem kell alternatív megoldást találniuk, esetleg a jóval drágább taxiszolgáltatást igénybe venni. De az se mellékes, hogy a közelgő téli időszakban sem kell a fagyban várakozniuk.