2024. április 19., péntek

Fellegtánc az óvodákban

Nagy sikerrel mutatta be legújabb interaktív mesejátékát az Adai Színtársulat

Négy Zenta községbeli óvodában: Felsőhegyen, Bogarason, Keviben Tornyoson mutatta be kedden és szerdán a zentai gyermekheti rendezvénysorozat keretében a legújabb, Fellegtánc című interaktív mesejátékát az Adai Színtársulat, amelynek két tagja, Huszák Gábor és Juhász Tamás, valamint művészeti vezetője, Máriás Endre kiváló hangulatú programmal lepték meg a gyermekeket.

A mesejátékot mindegyik helyszínen nagyon élvezték a gyerekek

A mesejátékot mindegyik helyszínen nagyon élvezték a gyerekek

– Az elmúlt évek során készített interaktív mesejátékainkhoz képest, amelyeket Baráth Hajnal Annával és Zsoldos Ervinnel adtunk elő, ezúttal kisebb szerep jutott az irodalomnak, ugyanakkor nagyobb a különféle készségfejlesztő és gondolkodásra serkentő feladatoknak. Úgy éreztük ugyanis, elérkezett az ideje annak, hogy a kezdetben kísérleti jelleggel elindított, ám később jól bevált módszerek alapján kialakított mesejáték-struktúrát megújítsuk, és újabb kísérleti tartalmakkal töltsük fel, tovább gazdagítva ezáltal a gyermekek lelki világát, olyan élményeket kísérelve meg nyújtani számukra, amelyekre a későbbiekben is szívesen emlékeznek vissza. Mindeközben az olyan fontos társadalmi kérdésékre is igyekeztünk reflektálni, mint amilyen például a tolerancia vagy a fiatalok elvándorlása, természetesen a gyermekek világához igazítva a kérdésköröket, annak érdekében, hogy mielőbb elültessük bennük az elfogadás és az itthon maradás fontosságának gondolatát – magyarázta Máriás Endre, az Adai Színtársulat művészeti vezetője. Elmondta, nagy örömére szolgál, hogy a színtársulat tagjai, Huszák Gábor és Juhász Tamás, akik most próbálták ki magukat először ebben a műfajban, kiválóan teljesítettek, és a hosszas és alapos felkészülési folyamatnak köszönhetően nagyon könnyen megtalálták a közös hangot a gyerekekkel, és kiválóan érezték magukat az óvodások számára szervezett foglalkozások során, ami a folytatásra nézve is igen biztató lehet.

Az Adai Színtársulat tagjai Zenta község gyermekjogi tanácsa és a TM-People International Kft. támogatásával készítették el rendhagyó interaktív mesejátékukat, amit a jövőben reményeik szerint Vajdaság több településének óvodáiban is bemutathatnak.