2024. április 19., péntek

Eladó a zombori Zastava (is)

A Magánosítási Ügynökség nyilvános fölhívásban keres érdeklődő vásárlókat a kragujevaci Zastava Csoport három vállalatára, ezek között egy részvállalat a haszongépjárművek zombori gyára (Zastava specijalni automobili).

Az érdeklődők jelentkezését legkésőbb november 4-ig várja az ügynökség. A potenciális vásárlónak nyilatkoznia kell arról, hogy a privatizálás után mi a szándéka a gyárral, mennyi pénzt hajlandó beruházni, hány munkást tartana meg, illetve hányat alkalmazna. A zombori üzemnek, amelyet gyakran kombigyárnak nevez a sajtó, jelenleg mindössze négy alkalmazottja van. Maga a létesítmény több mint tízhektárnyi területen fekszik, üzemcsarnokainak területe pedig meghaladja a 20.000 négyzetmétert.

Az eladást kínáló prospektus szerint a kombigyár előnye a termelő és energetikai kapacitások helyzete, a meglévő ipari vágány, a rugalmas termelési kapacitás és a rendelkezésre álló szakmunkaerő. A Zastava Csoport zombori üzeme egyébként szemeteskonténereket is gyárt, és potenciális stratégiai partnerként tekint a görög Spider, illetve a járműgyártás terén a kínai HuangHai és JAK cégekre.