2024. április 19., péntek

Aszfaltrajzokkal startolt a gyermekhét Óbecsén

Színes gyermekrajzok lepték el a város központját (Fotó: Fehér Rózsa)

Színes gyermekrajzok lepték el a város központját (Fotó: Fehér Rózsa)

Támogatás a családnak – a legjobb támogatás a gyerekeknek – ez a mottója az idei gyermekhétnek Óbecsén. A programsorozatot a szokásokhoz híven ezúttal is az óvodások és az alsósok nyitották meg tegnap azzal, hogy képzeletvilágukat színes krétákkal a város központjának az aszfaltjára festették. Tegnap középiskolás diákok látogattak el a községházára, hogy betekintést nyerjenek az önkormányzat működésébe, Vuk Radojević polgármester pedig munkatársaival és a Szociális Központ képviselőivel két rászoruló családhoz vitt ajándékokat.

A szervezők az idén azokra is gondoltak, akik a legszívesebben messzire elkerülnék az orvosokat, nekik találták ki a Teddy mackó akciót – az orvosok az ő kedvenc állatfigurájukat vagy más játékszerüket vetik majd alá vizsgálatnak. Jó időben az eseményt a gyermekorvosi rendelő parkjában, rossz idő esetén a Sever Đurkić Általános Iskolában tartják meg.

A gyermekheti rendezvény keretében évről évre szerveznek adománygyűjtést is. A ruhaneműket, tanszereket, játékokat csütörtökig várják a szervezők.

A hét folyamán többek között gyermekelőadás, könyvbemutató, múzeumlátogatás, környezetvédelmi program és kézműves-foglalkozás is lesz, pénteken délután pedig a központban tartják meg a szokásos gyermekvásárt, ahol sportvetélkedő, frizuradivat-bemutató és Ki mit tud is lesz.