2024. április 25., csütörtök
VÍZILABDA-EB

Egy csoportban a vb döntősei

A sorsolás úgy akarta, hogy a jövő évi vízilabda-Eb-n a nyáron Kazanyban megtartott vb döntősei, Szerbia és Horvátország egy csoportban induljanak. Az Eb-t január 10-e és 23-a között Belgrádban rendezik meg, és ott tartották meg tegnap a csoportok beosztását is.

A férfiaknál 16 csapat szerepel, a második szakaszban pedig az A és B, illetve a C és D csoportok tagjai játszanak keresztben. Az A csoport első helyezettje a B csoport negyedikével mérkőzik stb. A címet Szerbia védi.

A férfitorna csoportbeosztása, A csoport: Montenegró, Spanyolország, Hollandia, Szlovákia, B csoport: Szerbia, Horvátország, Franciaország, Málta, C csoport: Olaszország, Németország, Románia, Grúzia, D csoport: Magyarország, Görögország, Oroszország, Törökország.

Az Eb-n 12 női válogatott játszik két hatos csoportban, amit követően a negyeddöntővel kezdve klasszikus kuparendszerben játszanak.

Nők, A csoport: Hollandia, Magyarország, Oroszország, Görögország, Törökország, Portugália, B csoport: Spanyolország, Olaszország, Németország, Franciaország, Horvátország, Szerbia.