2024. április 25., csütörtök
TENISZ

Pokoli sorsolás Pekingben

Az e heti tornák még véget sem értek, máris megtartották a sorsolást a jövő heti pekingi női tornára. A rajtszámok sorsolása nem kedvezett a szerbiai teniszezőnőknek, hisz Ana Ivanović az ausztrál Casey Dellacquát kapta a rajtra, a 2. fordulóban pedig a Vuhanban döntős Venus Williams lehet az ellenfele. Jelena Janković útja még nehezebb, hisz a szlovák Dominika Cibulkovával kezd, s ha ezen az akadályon túljut, a német Angelique Kerberrel találkozik. Bojana Jovanovski a selejtezőben a szlovák Magdaléna Rybárikovával kezd, míg a magyar Babos Tímea már ki is esett, őt a kínai Wang győzte le három játszmában. A torna rendkívül erős összetételű, a legjobbak közül pedig csak a sérült Marija Sarapova mondta le a játékot.

Jovanovski tegnap utazott el Pekingbe, hisz Taskentben nem jutott túl az elődöntőn. A szerbiait a torna meglepetése, a japán Nao Hibino győzte le két játszmában, aki a serlegért ma egy másik váratlan döntőssel, a horvát Donna Vekićtyel játszik.

A vuhani tornán tegnap nagyszerű elődöntőt vívott a két veterán, az amerikai Venus Williams és a US Open döntőse, az olasz Roberta Vinci. Ezen a meccsen Vinci elmulasztotta az alkalmat, hogy egy hónapon belül mindkét Williams nővért legyőzze. New Yorkban sikerült a Serena elleni fegyvertény, most azonban üres kézzel távozott. Venus a döntő játszmában 5:2-re is vezetett, de Vinci nem adta fel, kétszer is breakelt, és 6:5-ös vezetésnél ő adogatott a továbbjutásért. Venus kihúzta magát a csávából, majd a rövidítésben már az ő akarata érvényesült. Az amerikai ezzel feltört a ranglista 15. helyére, és ma a döntőben a KerberMuguruza meccs továbbjutójával játszhat.

A jövő heti férfitornákra még nem sorsoltak, Pekingben Novak Đoković védi a címet, fő riválisai pedig Rafael Nadal, Tomáš Berdych és David Ferrer lesznek, és szerepel Viktor Troicki is. Tokióba Andy Murray-t várták, de kimarad, így a fő esélyesek a címvédő Kej Nisikori, valamint Stan Wawrinka és Marin Čilić.

A római challengeren tegnap sűrű műsort tartottak, mivel az előző játéknapot elmosta az eső. Az elsők között Dušan Lajović volt pályán, és fölényesen verte az olasz Matteo Violát. Amint sorra kerültek, a negyeddöntőben Filip Krajinović a holland Thiemo de Bakkerrel, Lajović pedig a spanyol Pere Ribával mérkőztek.

VUHAN. – A női torna negyeddöntőjében: V. Williams–Konta 6:4, 3:6, 7:5, Kerber–Vandeweghe 6:1, 3:1 – feladás, elődöntő: V. Williams–Vinci 5:7, 6:2, 7:6.

TASKENT. – A női torna negyeddöntőjében: Rogyina–Larsson 6:3, 5:7, 6:0, elődöntő: Hibino–Jovanovski 6:3, 6:4, Vekić–Rogyina 7:5, 6:1.

PEKING. – A női torna selejtezőjének 1. fordulójában: Wang–Babos 3:6, 6:4, 6:1.

KUALA LUMPUR. – A férfitorna 2. fordulójában: Dimitrov–Sousa 2:6, 6:3, 6:4, Ferrer–Štepanek 7:5, 6:3, Kukuskin–Albot 6:3, 6:2, negyeddöntő: Kyrgios–Karlović 7:6, 7:6, F. López–Pospisil 6:7, 6:3, 6:2.

SENCSEN. – A férfitorna 2. fordulójában: Čilić–Millman 6:3, 4:6, 6:3, Csung–Bedene 6:2, 6:0, negyeddöntő: Robredo–Bolelli 1:6, 6:2, 6:4, Berdych–Veselý 6:3, 6:2.

RÓMA. – A challenger negyeddöntőjében: Lajović–Viola 6:2, 6:0.

LAS VEGAS. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Oprandi–Jakšić 6:0, 6:1.