2024. április 20., szombat
LABDARÚGÁS – EURÓPA-LIGA

Megtörte a német átkot, a csoport élén a Partizan

A belgrádi Partizan labdarúgócsapata azt követően, hogy két hete hazai pályán 3:2-re legyőzte az AZ Alkmaart, és hat év után meccset nyert valamelyik európai kupasorozat csoportkörében, csütörtökön folytatta menetelését, és 3:1 arányban győzött a német Augsburg otthonában. Ezzel a sikerrel egy rossz szériát szakított meg a fekete-fehér alakulat, hiszen korábban még soha nem tudott kielégítő eredményt elérni németországi vendégjátékon, a hét korábbi alkalom során mindannyiszor alulmaradt.

A mostani siker fő letéteményese a két Živković volt, Živko kivédte a hazaiak szemét, Andrija pedig két gólt szerzett, emellett a harmadiknál az ő szögletéből született a hazaiak öngólja. Hiába játszott a meccs nagy részében alárendelt szerepben a Partizan, az Augsburg nem tudott élni a lehetőségeivel, a belgrádiak játékosai viszont gólra váltottak hármat a helyzeteikből, és értékes zsákmánnyal térhettek haza. „Okosan játszottunk. Kivártuk a megfelelő momentumokat, amikor kontrákat indítottunk, amelyekből kialakítottunk néhány helyzetet. A játékosaink megmutatták, hogy van tartásuk és tudásuk az ilyen meccsekhez” – értékelt a meccs után Zoran Milinković, a fekete-fehérek edzője.

A Partizan az utóbbi években nem nyerni járt az európai kupaporond csoportköreibe, idén viszont már két győzelemnél jár, az L csoport élén tanyázik, és amennyiben a következő két fordulóban az Athletic Bilbaóval vívandó párharc során legalább három pontot szerez, akár a továbbjutásról is elkezdhetnek álmodozni a belgrádi együttesnél.