2024. április 19., péntek

Módosul a tartományi költségvetés

Zoran Radoman tartományi pénzügyi titkár tegnap Újvidéken sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentette, hogy – a koalíciós partnerekkel való megegyezés eredményeképp – javasolni fogják a 2015-ös tartományi költségvetés módosítását.

– A megegyezés alapján a módosított költségvetés 4,34 milliárd dinárral lesz kisebb a még érvényben lévőnél, azaz 59,6 milliárd dinárt tesz majd ki.

Zoran Radoman magyarázatképpen hozzátette, hogy ezt a költségvetési pénzösszeget névlegesen kell érteni, ugyanis ténylegesen ennél jóval kisebb összeg az, amennyivel a tartományi kormány a maga belátása szerint rendelkezhet.

– Ez alapján a költségvetési összeg alapján a köztársaságival összevetve a tartományi büdzsébe csak 2,9 százalék fog befolyni – állapította meg a pénzügyi titkár, majd hozzátette: – Ennek következtében több vajdasági projektumra kevesebb pénz jut majd, ami azt eredményezi, hogy egyes projektumokat szerényebb keretek között kell megvalósítani, mások kivitelezését pedig el kell halasztani.

– Nem hallgatható el, hogy a vajdasági adófizetők töltik fel a köztársasági büdzsé mintegy 30 százalékát, ennek ellenére még az a 7 százalékos arány sem teljesül, amit az alkotmány szavatol – jegyezte meg Zoran Radoman.