2024. április 19., péntek

Idényzáró picigentorna a Halászcsárdán

A kanizsai és a zentai élvonal játékosai a Visa-prom védnökségével nyárbúcsúztató bajnokságot rendeztek a Tisza-vidék egyik leglátogatottabb sportágában. Természetesen a lábteniszről van szó, és a nagy sikerű, augusztusi „világbajnokság” után azonnal felvetődött az ötlet, hogy az idény végén még egyszer ki kell használni a gyönyörűen felújított és kivilágított aréna nyújtotta lehetőségeket. A nyár azonban a versenyt néhány nappal megelőzve elbúcsúzott tőlünk, így ezúttal ebben a játékban is a részvevők száma meghaladta a nézőkét, persze a mérkőzések színvonalán ez mit sem változtatott. A két város hagyományos barátságát bizonyítván a sporttársak megegyeztek abban, hogy az első helyet mindenképp megosztják, ezt pedig vegyes párosok szerepeltetésével biztosították, vagyis egy hazai versenyző mellé egy vendégjátékost sorsoltak. Összeszokott párosokról tehát nem beszélhetünk, ennek ellenére rengeteg látványos labdamenetben gyönyörködhettek a szerencsés megjelentek. Legszerencsésebbnek pedig Milanović Zoran és Gubi Krisztián mondhatják magukat, akik már a döntőbe kerülésükkel is némi meglepetést okoztak, ott pedig végig izgalmas küzdelemben nekik sikerült megszerezniük a legfontosabb, vagyis az utolsó pontot a sokkal több titulussal rendelkező Milanović Igorral és Dobó Rolanddal szemben: Milanović Z./Gubi–Milanović I./Dobó 2:1 (16:21, 21:19, 21:18).

A 3. helyezésért folyó mérkőzés még ennél is kiélezettebb harcot hozott, melynek során Lipták Csaba párja, a népszerű Sóti Misi bá egy vitatott labdamenet utáni lelki sérülés következtében bicegve vonult az öltözőbe, így a képzeletbeli dobogóra a lelkes Kovačević Milan, Rózsa Árpád kettős kapaszkodhatott föl.

Végül azonban mindenki nyertesnek vallhatta magát, ugyanis a gazdagon fűszerezett, húsos babfőzelékből annyi rotyogott a méretes bográcsban, hogy még a környék macskái is jóízűen nyalogatták a szájukat, és azóta ők is türelmetlenül várják a következő idény kezdetét.