2024. április 23., kedd
ASZTALITENISZ

Erdélyi és Fehér a főtáblán

A szerbiai női asztalitenisz-válogatott két oszlopos tagja, Erdélyi Annamária és Fehér Gabriella egyéniben és párosban is győzelmeket jegyzett a Jekatyerinburgban zajló Európa-bajnokság hatodik napján. Egyéniben mindketten két-két győzelmet jegyeztek, s mivel a csoportban mindketten felülmúlták a második kiemelteket, így – függetlenül a mai eredményektől – már biztosan csoportelsők, és feljutottak a 64-es főtáblára. Párosban a Monteiro-Dodean/Szőcs kettős ellen küzdelem nélkül nyertek – mivel Monteiro-Dodean nagyon elfáradt a csapatverseny során, s ezért hazautazott –, utána pedig a horvát Petek/Tubikanec duót győzték le négy játszmában. A csoport első helyéért ma 12.40-kor a magyarországi Ambrus Krisztina/Nagyváradi Mercédesz ellen állnak asztalhoz. Andrea Todorović már a Magyarország elleni csapatmérkőzésen izomhúzódást szenvedett, s tegnap mindkét egyéni mérkőzését kénytelen volt feladni. Molnár Mónika győzelemmel kezdett csoportjában, utána azonban kikapott az esélyesebb, francia Yi Fangtól.

Férfi egyéniben a szerbiai versenyzők közül a temerini Pető Zsolt áll a legjobban, mivel a görög Konsztantinopulosz és a svájci Weber ellen is nyert, s ma 7.50-kor a cseh Pavel Širůčekkel találkozik a 64-es főtáblára jutásért. A 33. kiemelt Aleksandar Karakaševićnek nem volt szerencséje a sorsolásnál, mivel a tavalyi térdműtétje után nemrég visszatért Michael Maze is a csoportjába került, s a dán játékos három játszmában nyert Karakašević ellen. A zentai Vladimir Radonjić az első mérkőzésén meglepetésre legyőzte a szlovák Pišteljt, utána azonban a finn színekben versenyző Oláh Benedek érvényesítette a papírformát. Marko Jevtović esélyei a továbbjutást illetően a minimálisra csökkentek, mivel a csapatverseny során jól teljesítő asztaliteniszező, aki a csoportban az első kiemelt volt, a bolgár Kracevtől és a holland Gommerstől is kikapott

Férfiak, egyéni, selejtező, 1. csoport: Karakašević–Maze (dán) 0:3. 18. csoport: Radonjić–Pištelj (szlovák) 3:1, Oláh (finn)–Radonjić 3:0. 20. csoport: Pető–Konsztantinopulosz (görög) 3:1, Pető–Weber (svájci) 3:0. 22. csoport: Kracev (bolgár)–Jevtović 3:1, Gommers (holland)–Jevtović 3:1.

Páros, 3. csoport: Pető/Jevtović–Putuntica/Terna (moldovai) 3:1, Pető/Jevtović–Konsztantinopulosz/Papageourgiu (görög) 3:0. 7. csoport: Li/Menge (török)–Radonjić/Szőcs (szerbiai/romániai) 3:0.

Nők, egyéni, selejtezők, 6. csoport: Molnár–Imanova (azeri) 3:0, Yi Fang (francia)–Molnár 3:0.

11. csoport: Erdélyi–Kallberg (svéd) 3:0, Erdélyi–Hirici (román) 3:2. 15. csoport: Fehér–Marchetti (belga) 3:1, Fehér–Galič (szlovén) 3:2. 20. csoport: Sirinova (azeri)–Todorović 3:0 – feladás, Konsbrück (luxemburgi)–Todorović 3:0 – k. n.

Páros, 3. csoport: Erdélyi/Fehér–Monteiro-Dodean/Szőcs 3:0 – k. n., Erdélyi/Fehér–Petek/Tubikanec (horvát) 3:1. 4. csoport: Molnár/Papadaki (szerbiai/görög)–Piccolin/Vivarelli (olasz) 0:3, Molnár/Papadaki–Jurkova/Truskova (szlovák) 3:0 – k. n.