2024. április 19., péntek

Kezdődik a fűtésidény

Szerbiában már folynak az előkészületek idei fűtésidényre, amely hivatalosan október 15-én veszi kezdetét. Jelen pillanatban semmiféle nagyobb problémára nincs kilátás – nyilatkozta tegnap Dejan Stojanović, a Szerbiai Távfűtő Művek Egyesülete igazgatóbizottságának elnöke a Beta hírügynökségnek.

Stojanović cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a távfűtő vállalatok nem csökkentenék a szolgáltatások díját. Mint kifejtette, legtöbben már a gáz árát is beszámolták a díjba, amely egyébként alacsonyabb, mint az előző idényben. Elmondása szerint a legtöbb vállalat köbméterenkény 35 és 40 dinár között alakítja majd a szolgáltatás díját.

A médiahíresztelések szerint a jelenleg működő hatvan távfűtő cég fele úgy tervezi, hogy megtartja a tavalyi árakat, tizenöt fogja csökkenteni, ugyanennyi pedig drágítja szolgáltatásait.

Az igazgatóbizottság elnöke arra nem tudott konkrét választ adni, hogy mely vállalatok hogyan döntöttek, azt viszont megemlítette, hogy a szerb kormány már meghozott egy határozatot a gázárakról, és ezt még az önkormányzatoknak is jóvá kell hagyniuk.

A 2015-ös fűtésszezon hivatalosan október 15-én (a legkorábban október 1-jén) kezdődik, és 2016 áprilisának közepéig tart.