2024. április 19., péntek
októbertől

Őszi lomtalanítás

A városi és a peremvárosi helyi közösségek őszi kommunális rendezése keretében 2015. október 1-jén megkezdődik a városban az őszi nagytakarítási akció. A tervek szerint a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat a nagyobb méretű háztartási hulladékok, limlomok begyűjtésére 5 köbméteres konténereket helyez ki a meghatározott pontokon.

A konténereket a megszokott lokációkon helyezik el a lomtalanítási terveknek megfelelően. A hulladékgyűjtő konténereket reggel 8 órakor helyezik ki, majd 13 és 15, illetve 18 és 2 óra között ürítik. A tárolók elszállítását követően a Köztisztasági és Parkosítási KKV terepi csoportja rendbe teszi azok környékét. A peremvárosi helyi közösségekben: Csantavéren, Dusanovón, Visnyevácon, Györgyénben, Újzsedniken és Nagyfényen a lomtalanítás úgy zajlik, hogy a polgárok a terjedelmes méretű hulladékot kihelyezik a házuk elé, ahonnan a hulladékot a városi lerakóba szállítják.  

A lomtalanítási akció 2015. október 1-től november 24-ig tart a beosztás szerint. A Város 2015. évi őszi nagytakarítási akciójának szakmai felügyeletét Szabadka Város Városépítési Igazgatósága KV, illetve a Szabadka Városi Közigazgatás felügyelőségi szolgálata látja el.

A lomtalanítás Csantavéren kezdődik október elsején, és két napig tart.