2024. április 19., péntek

Törökbecse üdülőtelepet tervez a Tiszára

Turizmusfejlesztés címén nagy beruházást tervez a törökbecsei önkormányzat, a szakemberek elképzelése szerint már a közeljövőben megkezdik a Tisza melletti kemping építését.

A törökbecsei idegenforgalmi iroda ezzel a tervvel pályázott az idén az idegenforgalmi, kereskedelmi és telekommunikációs minisztériumnál, amely a projektumra tízmillió dinárt hagyott jóvá. A beruházás teljes értékét egyébként 400 ezer euróra becsülik, ezért az önkormányzat jövőre is számít a minisztérium pályázati támogatására, de magyarországi partnerekkel is folynak megbeszélések a határokon átívelő együttműködésről.

A tervek szerint az üdülőtelepen a luxus kategóriájú kempingkocsiknak, valamint a sátraknak szánt parcellák mellett számos sportpálya és több faház is épül. Már most sokan érdeklődnek a lehetőségek iránt, egy kempingfelszereléseket gyártó szlovén cég például ugyancsak hajlandó pénzt fektetni a projektumba, és Törökbecsét szeretnék felhelyezni a kempingezők európai térképére is.

Nemanja Vasković, az idegenforgalmi iroda igazgatója szerint Törökbecse évek óta dolgozik azon, hogy igazi turisztikai márkanév váljék belőle, és mára sikerült a várost vonzóvá tenni a turisták számára is. Az önkormányzat prioritásai között ezért ma már a turisztikai infrastrukturális fejlesztések szerepelnek.