2023. március 25., szombat

A Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok megnyitója

 

A XXII. Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok megnyitóját vasárnap rendezi meg Szabadkán és Palicsfürdőn a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség.

 

A program:

 

15 órakor ökumenikus istentisztelet a szabadkai Szent György-templomban. Igét hirdet: Ft. Palatinus István plébános, Római Katolikus Egyházközség, Nt. Orosz Attila esperes, Szerbiai Református Keresztyén Egyházközség, Dolinszky Gábor püspökhelyettes, Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztyén Egyház Vajdaságban.

 

17 órakor kiállításmegnyitó a palicsi Vigadóban.

 

Mezei Erzsébet a Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj idei kitüntetettje. A zentai grafikusművész, keramikus, pedagógus kiállításának megnyitóját a palicsi Vigadó emeleti konferenciatermében tekinthetik meg. A kiállítást megnyitja Szegedi Szabó Béla író, költő.

 

Közreműködik Mezei Szilárd.

 

18 órakor ünnepi műsor a Vigadó nagyteraszán.

 

A vendégeket és a résztvevőket Dudás Károly, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke köszönti. Ünnepi köszöntőt mond Pirityiné Szabó Judit, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője és mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

 

Fellépnek: A Bodor Anikó-díjas Rákóczi Férfikórus (Csóka), Török Trió (Ada-Budapest), a tízéves Mécsvirág Együttes (Zenta), Szőke Rebeka versmondó (Kishegyes), a SU-együttes (Szabadka), Szabó Tokodi Krisztina csellóművész (Szabadka).