2024. április 23., kedd

Előadások

„Csalamádé”

A szabadkai Gerontológiai Központ ebédlőjében, csütörtökön 16 órakor Csalamádé címmel tart verses délutánt a Csáth Géza Művészetbaráti Kör. Fellépnek: Basity Gréta, Horváth-Militicsi Viola, Kovács Sztrikó Antónia, Miklenovics Aranka, Némedi Emese, Némedi Imre, Radakov Amina és Rizsányi Attila.

Titanic vízirevű

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban május 31-én 19 órától a Fabula Rasa Színjátszó Grund Tasnádi István Titanic vízirevű című bemutató előadását tartják. Az előadásra a belépés ingyenes.

Az online képzésről

Június 1-én, hétfőn, 17 órai kezdettel, a Vajdasági Magyar Mérnökök és Műszakiak Egyesülete megtartja szokásos összejövetelét a Szakegyesületek és Társulások Szövetségének székházában, Szabadkán, a Corvin Mátyás utca 9 szám alatt, ahol a szabadkai Dr. Námesztovszki Zsolt, az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar tanára, tart előadást E-learning és az online képzések jelentősége és lehetőségei címmel.

A vasfüggönyről tartanak nemzetközi konferenciát Budapesten

A vasfüggöny - a második világháború következményei címmel tartanak konferenciát Budapesten kedden és szerdán, a Kelet- és Nyugat-Európából érkező előadók az egykori szovjet diktatúra működését igyekeznek feltárni - mondta a szervező Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.