2024. április 24., szerda
ASZTALITENISZ

Szabadkán veszített a címvédő Crvena zvezda!

Nem történt meglepetés, vagyis a papírformának megfelelő eredmények születtek a férfi- és a női Szuperliga első fordulójának szombati és vasárnapi mérkőzésein. A legkevésbé a tavalyi döntős Banat férficsapata izzadt meg, hiszen a belgrádi Partizan nem érkezett meg a nagybecskereki mérkőzésre, így a Nagy Némedi Valentin, Ilija Majstorović, Nikola Strugarević trió küzdelem nélkül szerezte meg a pontokat. A csapat negyedik tagja, Vladimir Radonjić a múlt héten Porečben edzőtáborozott a férfiválogatottal, mivel Aleksandar Karakašević, Marko Jevtović és Pető Zsolt mellett ő lesz a szerbiai válogatott negyedik tagja a pénteken kezdődő oroszországi Európa-bajnokságon.

Hétfőn azonban megszületett az első bombameglepetés, ugyanis a szabadkai Spartacus 4:0-ra legyőzte az előző idény aranyérmesét, a Crvena zvezdát. A belgrádiak Aleksandar Karakašević nélkül álltak asztalhoz Szabadkán, s mivel Stefan Kostadinović legyőzte Marko Jevtovićot, Halász Krisztián pedig Boris Mihailovićot, a belgrádi piros-fehérek sima vereséget szenvedtek.

Férfiak: Stenes–IMT 4:2 (Popović–Damjanović 3:2, Smiljić–Dalea 3:0, Gacev–Čolaković 2:3, Popović–Jušković 3:0, Gacev–Damjanović 2:3, Smiljić–Čolaković 3:2), Banat–Partizan 4:0 – k. n., a vendégcsapat nem jelent meg a találkozón, Požarevac–Panonija 4:0 (Marinković–Popov 3:0, Ivić–Fišer 3:2, Đan–Katić 3:0, Marinković–Todorović 3:0), Spartacus–Crvena zvezda 4:0 (Kostadinović-Jevtović 3:1, Grbić-Jelača 3:0, Halász-Mihailović 3:1, Kostadinović-Jelača 3:0). Korábban játszották: Topličanin–Versec 4:2.

A következő forduló (október 3-án és 4-én): IMT–Crvena zvezda, Panonija–Spartacus, Versec–Požarevac, Partizan–Topličanin, Stenes–Banat.

A nőknél a bajnoki címre esélyesek közül az Unireának kellett legtöbbet túlóráznia, mivel a Csókát csak 4:3-ra győzte le. Az, hogy ennyire szoros lett a mérkőzés, annak köszönhető, hogy Kormányos Zsanett előbb Adela Ardeleant, majd Izabela Lupulescut is megverte, s annak is, hogy az uzdiniak közül nem állt asztalhoz a sérüléssel bajlódó Anelia Lupulescu. A tavalyi döntős Novi Sad Zentán gyűjtötte be a két pontot: a vendégek közül a bajsai Truzsinszki Viktória és a zentai Makszuti Anetta is két-két győzelemmel járult hozzá a székvárosi együttes magabiztos sikeréhez. Első ránézésre az Obilić fölényesen nyert a Versec ellen, a törökkanizsaiak azonban mind a négy meccsüket öt játszmában nyerték meg, igaz, legjobbjuk, Recskó Emma csak a kispadról figyelte az eseményeket.

És ha már a férfiaknál felsoroltuk a válogatott felállítását, akkor a nőknél is megtesszük. Slobodan Stojanov szövetségi kapitány Erdélyi Annamáriának, Fehér Gabriellának, Molnár Mónikának és Andrea Todorovićnak szavazott bizalmat a Jekatyerinburgban szeptember 25. és október 4. között sorra kerülő kontinensbajnokságra. Péntektől keddig a csapatverseny mérkőzései szerepelnek a műsoron, a hatodiktól a tizedik napig pedig az egyéni és a páros küzdelmeket rendezik meg.

Nők: Unirea–Csóka 4:3 (I. Lupulescu–Szórád 3:0, Ardelean–Kormányos 0:3, Surján–Bečejski 3:0, I. Lupulescu––Kormányos 1:3, Surján–Szórád 3:0, Ardelean–Bečejski 0:3, Surján/I. Lupulescu–Bečejski/Kormányos 3:0), Zenta–Novi Sad 1:4 (Vejnović–Makszuti 1:3, Milovanović–Truzsinszki 0:3, Mendergiš–Savić 3:2, Vejnović–Truzsinszki 1:3, Mendergiš–Makszuti 0:3), Obilić–Versec 4:1 (Radonjić–Radak 3:2, Ágoston–Jokić 0:3, Vignjević–Dani 3:2, Radonjić–Jokić 3:2, Vignjević–Radak 3:2), Vojvodina–Panonija 1:4 (Vico–Tóth É. 0:3, Tiragić–Gyurcsik 1:3, Zečević–Mészáros 3:1, Vico–Gyurcsik 0:3, Zečević–Tóth É. 1:3), Rapid–Radnički 3:4.

A következő forduló: Csóka–Radnički, Panonija–Rapid, Versec–Vojvodina, Novi Sad–Obilić, Unirea–Zenta.