2024. április 25., csütörtök
KAJAK-KENU

Öt magyar, négy szerb érem

A magyar versenyzők három arany- és két ezüstérmet, a szerbek pedig három ezüst- és egy bronzérmet nyertek az ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságon a romániai Bascovban.

Az 1000 méteres finálék során az ifjúságaiknál Pupp Noémi egyesben, valamint a Racskó Fruzsina, Rekop Csenge páros nyert, az U23-as mezőnyben pedig Nagy Flóra diadalmaskodott. A 23 év alattiak mezőnyében a férfi kajak négyes és egyesben Bogár Gábor lett második.

A szerbiai versenyzők közül az U23-asok között a Marko Dragosavljević és Luka Karanović alkotta kajak kettes 200 méteren második lett, 16 századmásodperccel lemaradva az aranyérmes lengyel páros mögött. Szintén a fiatal felnőttek mezőnyében állhatott fel a dobogó második fokára a Simo Boltić, Stefan Vekić páros, akik 500 méteren lettek másodikak. Az ifjúsági mezőnyben Bojan Milinković 200 méteren ezüstérmes lett, míg Marija Dostanić 500 méteren a harmadik helyen ért célba.

* * *

Újabb három magyar aranyérem

Három arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet gyűjtöttek a magyar versenyzők a romániai Bascovban rendezett ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján, az 500 és 200 méteres döntőkben. A magyar szövetség tájékoztatása szerint első lett a fiatalabb korosztályban Pupp Noémi kajak egyesben, valamint a Béke Kornél, Gecse Márton kajakpáros, illetve a 23 éven aluliak között Balla Virág kenu egyesben – egyformán fél kilométeren. Az U23-as női kajaknégyes – Szilágyi Anett, Katrinecz Rita, Malcsiner Eszter és Szénási Zsófia – másodikként ért célba 500-on, a bronzérem pedig Takács Tamara (U23 K-1 500 m), Balla (U23 C-1 200 m), Piller Szabina (ifjúsági K-1 200 m) és Birkás Balázs (U23 K-1 200 m) nevéhez fűződött. A magyar válogatott – amely a szombati 1000 méteres döntőkben három arany- és két ezüstérmet nyert – összesen hat arany-, három ezüst- és négy bronzérmet szerzett, ezzel harmadik lett az éremtáblázaton.