2024. április 20., szombat

Erősember-verseny hazai győzelemmel

A Topolya-napok rendezvénysorozat keretében szombaton a Felvonulási tér melletti parkolóban megtartották a IX. topolyai strongmankupát. Az eseményen hat hazai és magyarországi versenyző küzdött a legjobbnak járó serlegért. A rekkenő hőségben lezajlott öt versenyszámot (kisbuszhúzás húsz méteren, lengősúlycipelés, vikingnyomás, kőgolyó-, valamint autóemelés) követően hazai sikernek örülhetett a szépszámú közönség, ugyanis – annak köszönhetően, hogy az utolsó gyakorlatot egyedül ő tudta teljesíteni – az első helyezett a topolyai Kecskés Roni lett 26 ponttal. Második helyen végzett Sebestyén Jani 22, míg harmadik Kopilović Damir lett 18 ponttal.

Kecskés Roni kisbuszhúzás közben (fotó: Benedek Miklós)

Kecskés Roni kisbuszhúzás közben (fotó: Benedek Miklós)

A verseny érdekessége volt, hogy első alkalommal a hölgyek is összemérték erejüket. A petrőci KSS háziversenyén öt 13 és 15 év közötti versenyző szintén öt versenyszámban vetélkedett. 23 ponttal első helyen Marija Krnač végzett, a második helyen pedig Miroslava Bakalić és Adrijana Mitorvić osztozott 15-15 ponttal.

Az esemény megszervezésének oroszlánrészét Mihájlovits Miklós világbajnok erőemelő vállalta. Korábban versenyzőként is részt vett különböző strongman-megmérettetéseken, de egy idő után választásra kényszerült, és inkább a fekvenyomásra koncentrált, aminek meg is lett az eredménye, hisz világbajnoki címek és rekordok fűződnek a nevéhez. A szombati versenyen egy számban Mihájlovits is rajthoz állt, hogy így búcsúzzon el a topolyai közönségtől. Mint mondta, a kisbuszhúzásban elért eredményével elégedett, hisz nem volt alkalma arra, hogy a megfelelő módon felkészüljön. Ha a körülmények megengedik, októberben ismét szurkolhatunk Mihájlovitsnak, ugyanis Chicagóban megvédheti világbajnoki címét.

A rendezvényt a Sat-Trakt, a Pansport, a Gurman étterem, a helyi önkormányzat, a helyi közösség, valamint Topolya Község Idegenforgalmi Szervezet támogatta. B.em