2024. április 25., csütörtök
TURIA

Új tetőt kap az iskola

A turiai Petar Drapšin Általános Iskola már huzamosabb ideje beázott, ami miatt három évvel ezelőtt az emeleten lévő tantermekben mindenütt ki kellett cserélni a padlózatot, de a tanév megkezdése előtt a helyiségeket is át kellett festeni, hiszen az esővíz nyomai csaknem mindenütt láthatóak voltak.

Egy héttel ezelőtt kezdődött meg az iskola tetejének teljes felújítása. A helyszínen hallottuk, a munkálatok jó ütemben haladnak, és várhatólag 10 napon belül befejeződnek. Zoran Mladenović polgármester és Miroslav Karać, Szenttamás Község Városrendezési és -Fejlesztési Közvállalatának igazgatója tegnap Turiára látogatott, ahol megtekintették a tetőtér felújítási munkálatait.

− Nagyon fontos, hogy a munkálatokat mielőbb befejezzük, és az iskolának ne kelljen minden esőzés után a plafonokat festenie. Mintegy 1200 négyzetméteres tetőfelületről van szó, ahol a többéves bitumenes lemezek már nagyon elavultak, megrepedeztek, és az iskola több helyen beázott. A tetőt a megfelelő szigetelés után rozsdától megvédett bádoglemezekkel fedjük be, ami tartós megoldásnak ígérkezik. A munkálatok befejeztével pedig elmondhatjuk, hogy a turiai iskolát minőségi anyagok felhasználásával újítottuk fel, és bízom abban, hogy a minőségi szigetelésnek köszönhetően ezentúl télen a fűtési, nyáron pedig a klímaberendezések miatti villanyáramszámlák is jóval alacsonyabban lesznek – mondta a szenttamási polgármester.