2024. április 19., péntek

Főszereplőket keresnek az Ének az esőben musical szabadtéri bemutatójához

A szegedi Dóm téren jövő nyáron bemutatásra kerülő Ének az esőben című musical három főszerepére castingot hirdetett a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház. Bárki szerencsét próbálhat. Az immár klasszikusnak számító 1952-es film örökzöld címadó dalát „I’m singing in the rain and I’m happy again...” Gene Kelly előadásában ma is kedveli a közönség. A jól ismert dallam is felcsendül 2016. augusztus 12-e és 20-a között öt alkalommal a Dóm téren, hiszen a bájos történet musicalváltozata a világsikerű film alapján készült. A három főszereplőt, Dont, Kathyt és Cosmót castinggal választják ki az alkotók. A jelentkezőktől egy bemutatkozó videó beküldését várják az enekazesoben2016@gmail.com címre október 1-jén éjfélig. Don szerepére 20 és 40 év közti férfiakat keresnek, akiknek a Singing in the rain, a Fit as a fiddle és a Good morning című betétdalokat kell tudniuk a meghallgatáson. Cosmo karakterére 20 és 35 közti férfiak jelentkezhetnek, tőlük két számot kérnek: Good morning és a Fit as a fiddle. Kathy szerepére 20 és 35 év közti nők jelentkezését várják, akiktől a Lucky star és a Good morning előadását kérhetik az alkotók. Az előzetesen beküldött videofelvételen a felsorolt számok egyikét kell elénekelni, a castingon viszont mindegyiket tudni kell. A kották az új magyar szöveggel és a videóban felhasználandó zenei alappal együtt a szegediszabadteri.hu és az operett.hu weboldalról tölthetők le.
Októberben az Operettszínházba hívják azokat a tehetséges, magabiztos ének- és tánctudással rendelkező jelölteket, akiket kiválasztottak a beküldött videók alapján, a castingra viszont profi előadókat is meghívnak. A válogatásra 2-3 szabadon választható dallal és a musical felsorolt slágereivel kell készülni, valamint számítani kell rövid koreográfia betanulására is.
A jelentkezőktől azt kérik, hogy sztepp- vagy karaktercipőt is vigyenek magukkal a castingra. A sztepptudás ugyanis előnyt jelent.