2024. április 18., csütörtök

Az MK Group a portoroži Kempinski Palace új tulajdonosa

A Miodrag Kostić tulajdonában levő MK Group sajtószolgálata közölte, hogy a szlovéniai tengerparton megvásárolták a Portorožban található Kempinski Palace luxushotelt.
Az Agri Holding AG, az MK Group leányvállalata és az Istrabenz Turizem szlovéniai cég képviselői aláírták a luxushotel tőkéje 100 százalékának eladásáról szóló adás-vételi szerződést. Az összes tulajdonjogi procedurát és a vétellel kapcsolatos hivatalos ügyek inézését a tervek szerint november végéig befejezik.
– A Kempinski Palace megvásárlása teljes mértékben összhangban van a stratégiai céljainkkal, hogy a régió vezető turisztikai vállalatává fejlődjünk. A szerbiai piacon a hotelek világában már most megkerülhetetlen tényezővé váltunk, és nagy örömünkre szolgál, hogy a szlovén tengerparton is megvetettük a lábunkat – nyilatkozta Miodrag Kostić a sikeres üzlet után.

A Kempinski Palace ötcsilllagos szálloda, 164 szobával és 17 apartmannal. Rendelkezik luxus spa központtal, éttermekkel és konferenciateremmel is.
Az MK Group hotelekre és a hegyvidéki turizmusra szakosodott cég. A tulajdonában vannak a Kopaonikon található Grand és Anđela luxushotelek, valamint a Konaci sunčani vrhovi apartmankomplex.

Az MK Group tulajdona Belgrádban a 88 Rooms előkelő szálloda is.