2024. március 28., csütörtök
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Manchesterben kezd a tavalyi döntős

Az angol bajnokságban százszázalékos teljesítménnyel éllovas Manchester City vendége lesz az előző szezonban döntős Juventus a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A nyitókör mai játéknapján pályára lép többek között a Real Madrid, a Manchester United és a Paris Saint-Germain is, de a rangadót az olasz bajnoki címvédő torinói együttes vívja majd a Cityvel, amelynek célja, hogy ötödik főtáblás szereplése alkalmával először bejusson a nyolcaddöntőbe.

Manuel Pellegrini tanítványai rendkívül magabiztosan rajtoltak a Premier League-ben: első öt meccsüket megnyerték, 11 gólt szereztek, s egyet sem kaptak. Ezzel szemben a Massimiliano Allegri irányította Juve – amelytől a nyáron kulcsjátékosok, többek között a chilei Arturo Vidal és az argentin Carlos Tévez is távoztak – a Serie A-ban botladozik, három találkozóján két vereség után egy döntetlenre futotta az erejéből.

„A felkészülési időszak nagyszerűen telt, s jól kezdtünk a PL-ben is, ezért azt hiszem, nagyon jó idényt láthatnak majd a szurkolók a Citytől” – nyilatkozta Sergio Agüero, a manchesteriek argentin válogatott csatára, aki sérülés miatt nem léphet pályára a Juventus ellen. A támadó szombaton a Crystal Palace otthonában szenvedett térdsérülést, így Pellegrini egyetlen igazi csatárra, Wilfried Bonyra számíthat csak. A Manchester City chilei vezetőedzője ugyanakkor újra bevetheti a spanyol világbajnok David Silvát, illetve a nyáron 49 millió fontért szerződtetett Raheem Sterlinget is.

A Juventusból sérülés miatt hiányozni fog az olasz válogatott középpályás, Claudio Marchisio, Allegri azonban egyelőre sem emiatt, sem az idénykezdet miatt nem aggódik:

„A pozitívumokra kell koncentrálnunk, sok a fiatal játékosunk, időbe kerül, amíg kialakítjuk a megfelelő taktikát, de előre tudtuk, hogy ez a szezon sokkal keményebb lesz” – fogalmazott.

A D csoportban még az Európa-liga-győztes Sevilla, valamint a Borussia Mönchengladbach szerepel, kettejük keddi összecsapásának a spanyol csapat lesz a házigazdája.

Az A csoportban a továbbjutásra leginkább esélyesnek tartott spanyol Real Madrid és francia Paris Saint-Germain nem egymás ellen kezd: előbbi az ukrán Sahtar Donyecket, utóbbi a svéd Malmőt fogadja, totós szempontból fix egyesnek tűnő meccseken.

A B csoport küzdelmei a Manchester United eindhoveni vendégjátékával, illetve a CSZKA Moszkva wolfsburgi látogatásával indulnak, míg a C csoportban a BL történetének első főtáblás kazah együttese, az Asztana a Benfica otthonában debütál, a Galatasaray pedig a csoportelsőségre esélyes Atlético Madridot fogadja.