2024. április 25., csütörtök

Módosították a községi költségvetést

Adán megtartotta 28. ülését a községi képviselő-testület

Az adai képviselő-testület a csütörtök esti ülésén tizenegy napirendi pontról döntött. A képviselők többsége megszavazta a 2015-ös községi költségvetés hathavi megvalósulásáról szóló jelentést. Eszerint június végéig a 910,4 millió dinárra tervezett költségvetésből a bevételek és a kiadások 30,59 százalékban valósultak meg, vagyis 278,5 millió dináros összegben. A testület többségi szavazattal jóváhagyta az idei községi költségvetés második módosítását is. Az önkormányzat illetékese elmondta, hogy Ada község a pénzügyminisztérium javaslatára a költségvetés összegét 81,9 millió dinárral csökkentette, mégpedig 873,5 millió dinárra. A csökkentés főként a szerződéses és a szakszolgáltatásokra vonatkozik, de nem érinti a községi intézmények működési költségeit.

A képviselők döntöttek a testület ügyrendi szabályzata módosításának elindításáról is, amit három szakaszban bonyolítanak le. Erre azért van szükség, mert Ada testvértelepülése, Budapest XI. Kerület Újbuda önkormányzata szavazógépet ajándékozott a községi képviselő-testületnek. A szavazógépet júliusban már felszerelték az önkormányzat épületében, de a jelenleg hatályos ügyrend ezt a szavazási módot nem engedélyezi.

Továbbá a testület elfogadta az Adai Egészségház 2014-es évi munkájáról szóló jelentést, valamint az intézmény 2015-ös munkatervét. Emellett megszavazta a Standard Kommunális Közvállalat 2015-ös évi ügyviteli programjának módosítását is, amelyre a köztársasági törvényes előírások megváltozásai miatt volt szükség.

A községi képviselő-testület demokrata párti frakciójában új képviselő foglalhatta el a helyét a moholi Mladen Simendić személyében, miután Aleksandar Mrkšić személyes okokra hivatkozva lemondott a mandátumáról.