2024. április 25., csütörtök

Van pénz a nagycsaládosoknak, a nyugdíjasoknak és a szegényeknek is

Keddtől ismét több mint 400 személyre főznek majd a Gerontológiai Központ konyháján (Fotó: Fehér Rózsa)

Keddtől ismét több mint 400 személyre főznek majd a Gerontológiai Központ konyháján (Fotó: Fehér Rózsa)

Legutóbbi ülésén harmadik alkalommal módosította a költségvetést az óbecsei községi képviselő-testület. Ennek ezúttal legjobban talán a többgyermekes családok, az időnként ingázó nyugdíjasok és a népkonyha igénybe vevői örültek.

Egyévnyi szünet után ugyanis a módosult büdzsében sikerült előteremteni a pénzt a családok harmadik és negyedik gyermekének egész és félnapos óvodai ellátására, így szeptembertől az önkormányzat megtéríti a családoknak ezeket a költségeket. Segítséget azok a családok is kapnak, ahol első gyermek születik, ezeknek a szülőknek tízezer dináros egyszeri támogatást folyósít az önkormányzat.

Azok a 65. életévüket betöltött nyugdíjasok, akik a kérelem benyújtását megelőző hat hónapban a község területén bejelentett állandó lakcímmel rendelkeztek, ezentúl ingyen utazhatnak a község területén. Nekik az erre vonatkozó kérelmet a Közigazgatási Hivatal társadalmi tevékenységi osztályán kell benyújtaniuk a személyi igazolvány fénymásolatával vagy kinyomtatott példányával, az eredeti személyi igazolvány bemutatásával és egy 400 dináros befizetési bizonylattal együtt. Ez a kedvezmény havonta 500 ezer dinárjába kerül az önkormányzatnak.

Beszámoltunk arról, hogy működése óta először kényszerült nyári szünetre a népkonyha. Most erre a célra egymillió dinárt szánnak a község vezetői. Dr. Ricz György, az óbecsei Gerontológiai Központ igazgatója arról tájékoztatott bennünket, hogy ennek köszönhetően szeptember 15-étől ismét több mint négyszáz rászoruló számára tudnak meleg ételt biztosítani.