2024. március 28., csütörtök

Szeptemberben két ülés

Megtartotta sorrendben 29. ülését a Topolya községi képviselő-testület – Szeptember 15-én tartják a városnapi díszülést
Szavazatszámlálás a Topolya községi képviselő-testület tegnapi ülésén (Herceg Elizabetta felvétele)

Szavazatszámlálás a Topolya községi képviselő-testület tegnapi ülésén (Herceg Elizabetta felvétele)

Közel négy órán át ülésezett tegnap a Topolya községi képviselő-testület. Már a napirendi pontok elfogadása sem történt zökkenőmentesen, az ellenzék képviselői ugyanis több észrevételt tettek, melyeket Plohl Edvin kkt-elnök szavazásra bocsátott, de a testület nem fogadta el a javasolt napirendi pontokat.

A napirend és az előző ülés jegyzőkönyvének elfogadását követően a képviselői mandátumáról lemondott mgr. Jasmina Zimonjić helyébe lépő Anđelić Dragica egyetemi hallgató (DP - Választás Topolya jobb életéért – Dr. Tóth Ferenc jelöltlista) letette a képviselői esküt.

A Szabadkai Regionális Hulladéktároló Kft. 2015. évi gazdálkodási programmódosítását Kikity Andrea igazgató ismertette, majd a testület elfogadta azt. Ognjenović Dragica, a Piac Közvállalat igazgatójának és mgr. Szombathy Zoltán, a Komgrad Közvállalat igazgatójának jelenlétében a 2014. évi gazdálkodásról szóló jelentéseket fogadta el a testület. Határozati javaslat született továbbá a község tulajdonában álló vagyontárgy, a GF 200 jelzésű földgyalu használati jogának a Komgrad KV részére való átruházásról, és a község Területi Tervének meghozataláról. A kkt elfogadta a Topolya Község Tervbizottságának megalakításáról szóló végzést, mely értelmében a hattagú bizottság tagjai, Balanyi János elnök, továbbá Jankovity Jenő, Jakovljević Vidoja, Ćatipović Saida, Mihalović Nenad és Tamás Iván.

- A mostani, szeptemberi ülést eredetileg októberre terveztük, utoljára júliusban üléseztünk, augusztus kimaradt, viszont a községi tanács dolgozott, és a megtartott két ülésük alapján 13 napirendi ponttal összehívtam az ülést olyan témákkal, melyeket nem szerettünk volna októberre halasztani. Így, még a szeptember 15-ei díszülés előtt megtartottuk a sorrendben 29. kkt ülést - nyilatkozta az ülést követően Plohl Edvin.

A kkt elnöke kiemelte, a Topolyai Tájékoztatási Közvállalat magánosítási modelljéről szóló határozati javaslat is napirenden szerepelt. A Köztársasági Privatizációs Ügynökség ugyanis a vállalat 74,55 százalékát hirdette a magánosítás első körében, amit később megsemmisíttek, mivel a tartomány lemondott a tulajdonában lévő 25 százalékról. Így, most, miután tegnap határozati javaslat született a magánosítási modellről szóló határozat bővítéséről, illetve elfogadták az alapítói határozat összhangba hozataláról szóló javaslatot, a magánosítás megismételt első körében meghirdetik majd a cég 100 százalékát.

- A Privatizációs Ügynökség kérte, hogy minél hamarabb hozzuk meg ezeket a határozatokat. Ami tehát változott, hogy a topolyai község teljes egészében a közvállalat alapítójává vált - összegzett Plohl Edvin.

A képviselő-testület elnöke végül elmondta, hogy a városnapi ünnepi ülés szeptember 15-én lesz 12 óra 30 perces kezdettel. Nem a megszokott helyen, hanem a moziteremben tartják, hiszen számos vendéget várnak a testvértelepülésekről. Az ünnepi díszülésen kerül átadásra a Pro Urbe-díj, valamint a községi plakett és a polgármesteri köszönőlevelek.