2024. március 29., péntek

Mert alkotni jó…

Kézműves tábor indul Királyhalmon, még lehet jelentkezni

Ötnapos hagyományőrző kézműves tábor indul Királyhalmon ezen a hétvégén, amelynek szervezője a helybeli Petőfi Sándor Művelődési Egyesület.

Erdélyi Olívia a tábor szervezője lapunknak elmondta, négyféle foglalkozást terveznek, ezek pedig: nemezelés, pergamenezés, hímzés és szalmafonás. A nemezelőkkel Lévay Zsófia, a szalmafonókkal Füstös Csilla, a pergamenezőkkel Süli Lídia, míg a hímzőkkel Erdélyi Olívia foglalkozik majd.

Királyhalomnak van egy kézműves csoportja, amely a Tulipán nevet viseli, ennek vezetője Erdélyi Olívia, ennek a csoportnak a működése adta az ötletet a tábor megszervezéséhez. A csoport egész évben működik, heti egy alkalommal tartanak foglalkozásokat, a közönség száma és életkora is igen változatos. Van, amikor hárman-négyen és van amikor 12-13-an is összejönnek alkotni, óvodásoktól az idős nénikig jönnek érdeklődők, mondhatni 6-76 évig.

A táborra eddig 23-an jelentkeztek, nem csak Királyhalomról, hanem a környező településekről is. Összesen 35 személy részére van hely, úgyhogy az érdeklődők nem árt, ha igyekeznek jelentkezni.

A táborra a királyhalmi Kultúrotthonban kerül sor, a következő időpontokban: szombaton, szeptember 5-én 9-14 óráig, másnap, vasárnap 14-19 óráig. A következő hétvégén szeptember 12-én szombaton ismételten 9-14 óráig, vasárnap pedig 14-19 óráig lesznek foglalkozások, illetve szeptember 19-én fejeződik a tábor. Ezen a napon 9-14 óráig foglalkozások lesznek, ezután pedig, délután az elkészült munkákból kiállítás nyílik.

Az ötnapos táborra a részvételi díj 500 dinár, ez egy uzsonnát foglal magába. A tábor Szabadka Város önkormányzatának támogatásával valósulhatott meg, bővebb információk Erdélyi Olíviától kaphatók a 064/146-55-94-es telefonszámon.

A tábort első ízben szervezik meg, de hagyományteremtő szándékkal.