2024. április 25., csütörtök

Írói önvallomások jelenről és jövőről

A ma kezdődő Kanizsai Írótábor a témához kötött és kötetlen beszélgetések színhelye lesz

Az idén is megrendezik az 1952-ben alapított Kanizsai Írótábort Magyarkanizsán, szeptember 3-a és 5-e között. Kiadók bemutatkozásai, kiállítások, beszélgetések, író-olvasó találkozók tarkítják majd az idei rendezvényt is. A részletekről dr. Bányai János irodalomtörténészt, az Írótábor szervezőbizottságának elnökét kérdeztük.

– Minden a megszokott ütemben és program szerint zajlik. Koszorúzásokkal és magával a megnyitóval indítunk. Beszélgetés, kiállítás következik. A kiállításon Kapitány László munkásságát mutatjuk be. Az írók ellátogatnak az iskolákba, ez is egy már megszokott programelemnek mondható. A könyvkiadók bemutatkoznak az újabb kiadványaikkal. Az Írótábor díszvendége az idén Darvasi László, vele is elbeszélgetünk. Bemutatjuk a Hol tartasz? Hol tartunk? című kiadványt is, meghallgatjuk a jelen lévő írók nyilatkozatait arról, hogy ők maguk hol tartanak – foglalta össze a programot lapunknak adott nyilatkozatában Bányai.

Arra a kérdésre, hogy várhatóan miről vallanak majd az alkotók a megadott témakörben, a szervezőbizottság elnöke azt válaszolta, el fogják mondani, saját meglátásaik szerint meddig jutottak el, hol tartanak az életművük alakulásában, hol tartanak az életrajzukban, beszámolnak arról, merre vezet tovább az útjuk, s hogy mire számítanak ezen a úton, illetve milyen meglepetések érhetik őket a jövőben elképzeléseik szerint.

Az Írótábor részvevőit a témához kötött beszélgetések mellett kötetlen társalgás is várja majd a program zárórendezvényeként a szombat délelőtti órákban.