2024. április 20., szombat

Csak két magyar első osztály lesz Muzslyán

(Fotó: Kecskés István)

(Fotó: Kecskés István)

A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskolában az idén csak két magyar első osztály nyílik – erősítette meg lapunknak tegnap Molnár Attila igazgatóhelyettes.
A Központi iskolaépületben 22, a Kinti épületben pedig öt magyar első osztályossal kezdik a tanévet. Az elmúlt években, átlagban 40–50 magyar elsőst írattak be a helybeli iskolába és mindig megvolt a feltétel ahhoz, hogy három magyar osztályt nyissanak (kettőt a Központiban, egyet pedig a Kinti iskolaépületben). Az idei drasztikus visszaesés következtében most megszakad ez a hagyomány. Az elsősök számát az is csökkentette, hogy nyolc muzslyai gyereket írattak be a nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskolába. Ennek köszönve ott most 21 magyar elsőssel indul a tanév.
Az igazgatóhelyettes szavai szerint a jelenlegi óvodások számának köszönve jövőre remélhetőleg valamivel jobb lesz a helyzet, azonban annak ellenére is, hogy most egy osztállyal kevesebb lett, még sincs tanítófölösleg, ugyanis az egyik tanítónő elvállalta, hogy szerb tannyelvű osztályban tanít.