2024. április 23., kedd

Csikós a Kanizsában folytatja

Az elmúlt bajnoki idényben a magyarkanizsai Kanizsa Asztaliteniszklub férfi- és női csapata is a II. liga északi csoportjában szerepelt váltakozó eredményekkel. A férficsapat a bajnokság végén a táblázat nyolcadik helyén végzett hat győzelemmel, tizenkét vereséggel, 39:66-os szettaránnyal, 12 ponttal.

Az elért helyezés és a lejátszott selejtező mérkőzések alapján, valamint a ligák végleges megalakulása után a férficsapat kiesett a II. ligából, és az őszi idényben az I. Vajdasági Ligában fog játszani. A női csapat a bajnokság végén a táblázat hatodik helyét szerezte meg nyolc győzelemmel, tíz vereséggel, 44:49-es szettaránnyal, 16 ponttal, amellyel biztosította, hogy a következő bajnoki idényben is a II. ligában szerepeljen.

Az elmúlt idényben az országos egyéni bajnokságokon, ranglistás versenyeken, különböző hazai és külföldi tornákon sikeresen szerepeltek a Kanizsa női asztaliteniszezői. Az országos egyéni bajnokságon a fiatalabb serdülő lányok korosztályában Fejős Anna az első helyen végzett, párosban Csikós Katával szintén a dobogó legmagasabb fokára állt fel. Az országos egyéni bajnokságon a serdülő lányok korosztályában a Fejős Anna/Hódi Beatrix páros bronzérmes, míg egyéniben Fejős szintén harmadik lett. Fejős Anna sikeresen szerepelt a Top 12 tornákon is, ahol a fiatalabb serdülő lányok korosztályában a harmadik helyen végzett, a serdülő lányok korosztályában pedig negyedik lett. Az országos egyéni ranglistán, nyolc fellépés után, Fejős a fiatalabb serdülő lányok korosztályában a negyedik helyen végzett 1061 ponttal, míg a serdülő lányok korosztályában a kilencedik helyezett lett 539 ponttal. Hódi Beatrix a serdülő lányok korosztályában a tizenkilencedik helyen végzett.

– A 2014/2015-ös idényt értékelve elmondható, hogy a Kanizsa női csapata sikeresen szerepelt a bajnokságban, és megőrizte II. ligás státuszát, míg a férficsapat kiesett a II. ligából. Ami az egyéni versenyeket illeti, itt is szépen teljesítettek a lányok, különösen Fejős, aki két országos bajnoki címet és két országos bronzérmet szerzett. Az átigazolási időszakban sikerült leigazolni Csikós Katát a Horgos csapatából, aki jelentős erősítésnek számít. Csikós az országos egyéni ranglistán a fiatalabb serdülő lányok korosztályában a harmadik helyet szerezte meg, míg a serdülő lányok korosztályában a tizenharmadik helyen végzett. A női csapatunk ezzel az erősítéssel a dobogós helyezés megszerzését tűzte ki célul a következő bajnoki idényben. A férficsapatból a kettős igazolással játszó Bognár Bence távozott, aki a Topolya csapatába igazolt, ettől függetlenül a célunk itt is a dobogós helyezés megszerzése az új bajnoki idényben. Az új idényre való felkészülés és a befektetett munka alapján az egyéni bajnokságokon és tornákon is eredményes játékot várunk asztaliteniszezőinktől – mondta Szaghmaiszter Antal, a Kanizsa Asztaliteniszklub titkára.