2024. április 26., péntek
CSÓKA

Čokić és Tominjak győzelme

Szombaton ötödik alkalommal tartották meg Csókán a Szabó István nemzetközi asztalitenisz-emlékversenyt, amellyel a Csóka Asztaliteniszklub alapítójára, az egykori kiváló edzőre, szövetségi kapitányra emlékeztek rokonai, barátai, tisztelői.

A torna a fiatalabb serdülők számára egyúttal ranglistaverseny is volt, de rajtuk kívül asztalhoz álltak a serdülők is. A tornát Balázs Ferenc, Csóka község polgármestere nyitotta meg, majd a résztvevők a csókai temetőben megkoszorúzták a 2008-ban elhunyt Szabó Istvánnak és a Csóka Asztaliteniszklub két évvel később elhunyt játékosának, majd edzőjének, Király Ilonának a sírját.

A fiatalabb serdülők mezőnyében a negyvenhárom induló közül a Spartacus tagja, Aleksandar Čokić szerezte meg a végső győzelmet, miután a döntőben 3:2 arányban legyőzte Jovan Jockovot, a Lav Jevremovci versenyzőjét. A lányok mezőnyében (25 induló) megismétlődött a tavalyi döntő, hiszen ezúttal is Radmila Tominjak és Danijela Karkušova találkozott. A színvonalas mérkőzést ezúttal is a bácsföldvári lány nyerte, míg tavaly 3:2-re, idén 3:1-re győzte le antalfalvi riválisát. A serdülő fiúk kategóriájában a hét induló között a horgosi Pijuković Martin bizonyult a legjobbnak, a lányok versenyét a Kanizsa Asztaliteniszklub kiválósága, Fejős Anna nyerte. A legjobb edzőknek Polyák Sándor (bácsföldvári Vojvodina) és Mirko Gavrilović (Spartacus) bizonyultak. A verseny fő szervezője a Csóka Asztaliteniszklub, védnökei pedig a Csóka Művelődési és Oktatási Központ, a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság, valamint a csókai önkormányzat voltak.

Eredmények, fiatalabb serdülők: 1. Aleksandar Čokić (Spartacus), 2. Jovan Jockov (Lav Jevremovac), 3. Zvezdan Grujić (Lav Jevremovac) és Kovács Zsolt (Topolya). Döntő: Čokić–Jockov 3:2. Fiatalabb serdülő lányok: 1. Radmila Tominjak (bácsföldvári Vojvodina), 2. Danijela Karkušova (antalfalvi Slavija 96), 3. Irena Dujmović (Dobanovci) és Dobó Laura (székelykevei Dózsa). Döntő: Tominjak–Karkušova 3:1 Serdülők: 1. Pijuković Martin (Horgos), 2. Luka Andrašić (Spartacus), 3. Siniša Nikolić és Marko Ponjević (mindketten palánkai Tikvara). Döntő: Pijuković–Andrašić 3:0. Serdülő lányok: 1. Fejős Anna (Kanizsa), 2. Keresztes Kitti (Szekszárdi Asztalitenisz Club), 3. Varga Janka (Szekszárdi Asztalitenisz Club) és Pelle Orsolya (Topolya). Döntő: Fejős–Keresztes 3:0. A legjobb edzők: Polyák Sándor (bácsföldvári Vojvodina) és Mirko Gavrilović (Spartacus).