2024. április 25., csütörtök
EVEZÉS

Bizakodóan a franciaországi világbajnokság előtt

A szerbiai evezősválogatott a vasárnap kezdődő franciaországi világbajnokság előtt a szegedi Maty-éren és Palicson edzőtáborozott, az elindulás előtt pedig Szabadkán fogadta őket Maglai Jenő, a város polgármestere és Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sporttal, ifjúsági ügyekkel és turizmussal megbízott tagja.

Evezőseink kiváló körülmények között készülhettek, és jó eredményeket várunk tőlük. A Szerbiai Evezősszövetség kitűnő kapcsolatokat ápol a Palics Evezősklubbal, ezzel az önkormányzat ambíciói, hogy a klubban még magasabb szintre emeljék a munkát, még inkább megvalósíthatóvá válnak –mondta a polgármester.

Nebojša Jevremović, a Szerbiai Evezősszövetség főtitkára kiemelte, hogy a válogatott előtt az idény legjelentősebb versenye áll.

A válogatott hét egységgel vesz részt a vb-n, ami rekord, és ebből a hétből öt olimpiai szám. A világbajnokság egyben selejtező is a riói olimpiai játékokra. Remélem, hogy szeptember 5-én és 6-án, amikor az olimpiai számokban rendezik a világbajnoki döntőket, jó hírekkel szolgálhatunk – emelte ki a főtitkár.

A szövetség több egységtől is az olimpiai szereplés kivívását várja, amelyek az érmekért is harcban lehetnek. A válogatottban két olyan evezős is helyet kapott, akik Palicson kezdték pályafutásukat. Az egyik Nenad Beđik, aki pályafutását Belgrádban folytatta, a másik pedig Mačković Martin, aki az Egyesült Államokban tanul és edz, de a Palicsi Evezősklub regisztrált versenyzője. A teljes csapat a következő: Dušan Bogičević, Jovana Arsić (egypárevezősök), Marko Marjanović, Andrija Šljukić (kétpár), Miloš Vasić, Nenad Beđik (kormányos nélküli kettes), Goran Jagar, Nikola Stojić, Veselin Savić, Radoje Đerić (kormányos nélküli négyes), Viktor Pivač, Mačković Martin, kormányos Ilija Bunčić (kormányos kettes) és Miloš Stanojević (könnyűsúlyú egypár).