2024. április 25., csütörtök

Fiatalok rendezik a kirándulóhelyet

Hétvégén benépesül a Sikara (Fotó: Fekete J. József)

Hétvégén benépesül a Sikara (Fotó: Fekete J. József)

Összefogtak a népszerű Sikara kirándulóhely környékén élő fiatalok, hogy rendbe tegyék a játszóteret, a kosárlabdapályát és a pingpongasztalokat. A Sikara (Re)aktiválása elnevezésű önkéntes akciót kezdeményező fiatalok magukat Kreatív kirándulóknak titulálják, és szombatig szeretnék befejezni a fölvállalt munkát, hogy a hétvégét már méltó körülmények között tölthessék a kiserdőben.

Szombaton, augusztus 29-én, 16 órától kreatív műhelymunkába vonják be a gyerekeket, miközben lejátsszák a tenisz- és kosárlabdatorna kvalifikációs mérkőzéseit. Lesz játékok határok nélkül vetélkedő, és akinek kedve tartja, kifestheti a kirándulóhely betonfelületeit. A napot akusztikus koncert zárja.

Vasárnap ugyanúgy kreatív műhellyel kezdődik a program, ugyancsak 16 órakor. Ezt követően asztalitenisz-bajnokságot tartanak, és megtartják a tenisz- és kosárlabdatornák döntőmérkőzéseit, este pedig újra akusztikus koncertet hallgathatnak a fiatalok.

A Sikara (Re)aktiválása programot az Ifjúsági és Sportminisztérium finanszírozta a zombori Edukációs Központ és az újvidéki Humanitárius Központ támogatása mellett.